![]() |
| 11 NISAN 1997 CUMA |
![]() |
Pakistan'da eski Başbakan Benazir Butto hakkında, muhalif liderin iki yakının öldürtmek suçlamasıyla soruşturma açılıyor.
Pakistan'da eski Başbakan Benazir Butto hakkında, cinayet komplosu kurdurmaktan soruşturma açılıyor. Güvenlik yetkilileri soruşturmanın, 1995'te Karaçi'de Muhacir Kaomi Hareketi'nin (MKH) şefi Altaf Hüseyin'in 2 yakınının öldürülmesiyle ilgili şikayet kapsamında başlatılacağını açıkladılar. Yetkililer, Sind eyaletinde en büyük siyasal parti konumundaki MKH'nin bir yerel yetkilisinin, dün Butto ve 5 çalışma arkadaşı hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirttiler. İddiaya göre Butto ile adamları, Altaf Hüseyin'in yeğeni Arif Hüseyin ile erkek kardeşi Nasır Hüseyin'in öldürülmesi için komplo kurdular. Butto iktidarı sırasında Karaçi'de 2 binden fazla kişi öldürüldü.
Yönetimde temizlik
Öte yandan Başbakan Navaz Şerif, yolsuzluk ve görevini kötüye kullandıkları gerekçesiyle 87 üst düzey yetkiliyi açığa aldı. Hükümet açıklamasında, bu kararın, Başbakan Şerif'in devlet kurumlarının çeşitli kademelerinde görülen yolsuzlukların önüne geçilmesi taahhütü çerçevesinde alındığı bildirildi. Söz konusu kişilerin, haklarındaki yolsuzluk suçlamaları karşısında savunma haklarının bulunduğu belirtilen açıklamada, hükümetin sorumluluk sürecine bağlı kalacağı ve herkese adil davranılmasını garanti edeceği kaydedildi. Hükümet kaynakları, haklarında soruşturma açılacak söz konusu yetkililerin arasında, eski Başbakan Benazir Butto'nun eşi Asıf Ali Zardari'ye yakınlığı ile tanınan eski Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Salman Faruki'nin de bulunduğunu belirtiyorlar. |
|