![]() |
| 26 MART 1997 CARSAMBA |
Yüksek İhtisas Hastanesi'nde boş olan başhekimliğe, tüm klinik şefleri aday oldu. Torpil isteklerinden bunalan Bakan Aktuna'nın isteği üzerine, adaylar arasında yapılacak oylama sonucu başhekim seçilecek.
Nevin Bilgin. Ankara Dr. Kemal Beyazıt'ın istifasıyla boşalan Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi başhekimliğine, tam 16 doktor aday oldu. Sağlık Bakanı Yıldırım Aktuna, Başbakan Erbakan da dahil siyasetçilerin yakınları ile hastanedeki klinik şeflerinin adaylığı üzerine başhekimliğe atama yapmakta zorlandı. Torpil baskısından da bunalan Aktuna, atamadan vazgeçti ve başhekimin oylamayla seçilmesini istedi. Türkiye'nin ilk özerk hastanesi olan Yüksek İhtisas, başhekimlik için yapılacak oylamayla yeni bir ilke daha imza atacak. Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimlik koltuğu için ilk aday, Dr. Muhittin Ülker Acil Yardım ve Trafik Hastanesi'nin Başhekimi olan Prof.Dr. İrfan Sabah oldu. Hastane doktorları, Sağlık Bakanı Yıldırım Aktuna'yı ziyaret ederek, başka bir hastaneden başhekim atanmasını istemediklerini söylediler. Doktorlar, Aktuna'dan hastane içinden bir başhekim atamasını istediler.
Adaylar seçecek
Aktuna'nın kabul etmesi üzerine, hastanedeki 13 klinik şefinin hepsi başhekimlik için aday oldu. Adaylar arasında, Başbakan Necmettin Erbakan'ın eniştesinin damadı Gastroentroloji Klinik Şefi Doç.Dr. Musa Akoğlu ile CHP Gaziantep Milletvekili Hikmet Çetin'in amcasının oğlu Üroloji Klinik Şefi Doç.Dr. Selahattin Çetin de bulunuyor. Bakan Aktuna, adayların torpillerinin baskısından bunalınca, başhekimliğe atama yapmayacağını duyurdu. Aktuna, başhekimin hastanedeki klinik şeflerinin oylaması sonucu belirlenmesini istedi. Ancak, başhekimi belirleyecek olan 13 klinik şefinin hepsinin de aday olması, oylamayı ilginçleştiriyor. |
|