kapat

22 MART 1997 CUMARTESI

Arnavutluk'tan nota

Büyük bir kaosun yaşandığı Arnavutluk, Yunanistan'ın olaylar karşısında aldığı tavırdan duyduğu rahatsızlığı bir nota vererek Atina'ya iletti.

Tiran hükümeti Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yannos Kranidiotis'in bu hafta başında ülkenin güneyine yaptığı ziyaret sırasındaki temasların büyük rahatsızlık duyduğunu belirtti. Yunanistan Başbakanı Kostas Simitis ise, Arnavutluk'ta bankerlerin iflası üzerine yaşanan olaylara Devlet Başkanı Sali Berişa, hükümet ve diğer siyasi güçlerin de katılımıyla siyasi bir çözüm bulunmasından yana olduklarını bunun dışında bir amaç güdülmediğini belirten bir açıklama yaptı. Bu arada ülkenin güneyindeki Vlora kentinde son 24 saatte 4 kişinin öldüğü bildirildi.

Vlora kentindeki hastane kaynakları, önce gece meydana gelen olaylarda 2'si çocuk 8 kişinin yaralandığını belirttiler.

Ülkede ayrıca düzeni sağlamak amacıyla polis teşkilatı bünyesinde özel birimler oluşturulacağı bildirildi. Başbakan Başkim Fino ise, isyancıların silahlarını teslim etmemeleri halinde seçimlerin planlandığı gibi Haziran ayına kadar düzenlenmesinin pek mümkün görünmediğini kaydetti.

Avrupa Birliği de Arnavutluk'a insani yardım göndermeye hazır olduğunu, yardımın iki üç gün içinde yol çıkartılabileceğini ancak güvenlik konusunda kesin teminat verilmesini istedi.


© COPYRIGHT 1997 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Bu sayfa YÖRE Elektronik Yayımcılık tarafından hazırlanmıştır. Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr
YÖRE Elektronik Yayimcilik A.S.