kapat

02 MART 1997 PAZAR

IIF: 1998'de erken seçim olabilir

Bağımsız çalışmalar yapan Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF), Kasım ayında yaptığı incelemeden sonra 22 sayfalık "Türkiye Ülke Raporu"'nu yayınladı.

IMF'nin Türkiye ile yeni bir kredi programı uygulamayacağı savunulan raporda, 1997 yılı enflasyonu yüzde 90, 1998 yılı enflasyonu ise yüzde 115 olarak tahmin edildi. IIF'e göre Refah Partisi, 1998'de erken seçimi gündeme getirecek.

Raporda, IMF'nin Türk yönetiminin gerekli önlemleri alacağına inanmadığı için yeni bir kredi programı başlatmayacağı vurgulanarak, kaynak paketlerinin ve özelleştirme hedefinin gerçekleşmesinin zor olduğu savunuldu.

Siyasi değerlendirme de yapılan raporda, DYP ve Refah Partisi'nin kurduğu Refahyol hükümetinin, aralarındaki ideolojik farklılıklara rağmen, uyumlu bir işbirliği yaptığı vurgulanarak, 1997'de bir erken seçimin muhtemel görünmediği bildirildi. RP'nin, 1998'de, ekonomik politikaları daha çok kontrol etmek amacıyla erken seçim çağrısında bulunabileceği öne sürülen raporda, "Erken seçim, hatta siyasi gelişmelerdeki ani bir değişiklik, döviz piyasasını çalkantı içine sokabilir ve bankalar lira tutmak yerine dövize yönelebilirler" denildi.


© COPYRIGHT 1997 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Bu sayfa YÖRE Elektronik Yayımcılık tarafından hazırlanmıştır. Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr
YÖRE Elektronik Yayimcilik A.S.