kapat

19 SUBAT 1997 CARSAMBA

DSP'de hava yumuşuyor

Sekiz milletvekilinin ihracı DSP Grup Yönetim Kurulu'nda ele alınmadı. Ecevit, ülkenin çok önemli meseleleri bulunduğunu belirterek, partiiçi sorunları ileriki günlerde ele alacaklarını açıkladı.

Ankara- Demokratik Sol Parti'de sekiz milletvekilinin ihraç edilme eğilimiyle ortaya çıkan gerginlik askıya alındı.

"Disiplinsiz" davrandıkları gerekçesiyle ihracı gündeme gelen milletvekillerinin durumu dün DSP Meclis Grup Yönetim Kurulu'nda ele alınacaktı. Ancak toplantıda DSP lideri Bülent Ecevit, ülkenin çok önemli meseleleri bulunduğunu belirterek, partiiçi sorunları şimdi ele almanın doğru olmadığını söyledi. DSP Meclis Grup Yönetim Kurulu, sekiz milletvekilinin durumunun ileriki günlerde ele alınmasını kararlaştırdı.

Ecevit'in bu tavrı, DSP kulislerinde "Yumuşama var" şeklinde yorumlanırken, ihracı istenen milletvekilleri "galiba affediliyoruz" dediler.

Birleşme istiyorlar

İhracı istenen milletvekilleri Ecevit'in bilgisi dışında bazı sendika ve sivil toplum örgütleri nezdinde girişimlerde bulunmuş ve DSP-CHP birleşmesini gündeme getirmişlerdi.

Ecevit'in bu girişimlere sert tepki göstermesi üzerine 7 Şubat'ta bir yazılı açıklama yapan DSP Milletvekilleri, Türkiye'nin tehlikeli bir noktada olduğuna dikkat çekerek şu görüşü açıklamışlardı:

"DSP'nin ve Sayın Genel Başkan'ın misyonu, hükümeti düşürmek için bütün laik ve demokratik güçleri seferber eden bir strateji oluşturmak ve aynı zamanda halkın beklentisine cevap veren reformcu bir hükümet modelini ortaya koymaktır. Esasen kitleler de DSP'nin yıpranmamış gücünden bunu beklemektedir."

Bildiriye DSP milletvekillerinden Fikret Ünlü, Tahir Köse, Cevdet Selvi, Bekir Yurdagül, Yüksel Aksu, Hilmi Develi, Bülent Tanla ve Gökhan Çapoğlu imza koymuşlardı.


© COPYRIGHT 1997 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Bu sayfa YÖRE Elektronik Yayımcılık tarafından hazırlanmıştır. Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr
YÖRE Elektronik Yayimcilik A.S.