Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Diyet yaparken, 2 günde bir tartıya çıkılabilir. Tartı ile barışık yaşamak gerekmektedir. Sabahları aç karnına, büyük abdesti yaptıktan sonra ve mümkünse çıplak olarak tartılmak gerekir. Bir günde 10 kere tartıya çıkmaktan kaçınılmalıdır. Çünkü bu tür bir davranış, insanda takıntı yaratır.

Haftada bir kilo yeter
BİR insanın haftada minumum 500 gram, maksimum bir kilo vermesi gerekir. Bir haftada 5 kilo, bir ayda 10 kilo, 4 ayda 40 kilo verdiren diyetler; insanın metabolizmasını altüst eder. Bunlar zayflatır ama ortaya birçok sağlık problemi çıkmasına da yol açar.

Baş ağrısı varsa durun
İnterneti açıp, karşınıza ilk çıkan diyeti uygulamak; kalıbı size hiç uymayan bir gömlek giymeye benzer. Buralardan diyet yapmanın formülünü öğrenebilirsiniz ama bu diyetleri birebir uygulamayın. Diyet yaparken baş ağrısı ya da halsizlik çekiyorsak, yorgunluğumuz oluyorsa, saçlarımız dökülüyorsa, tırnaklarımız kırılıyorsa ve içimizden 'Bu diyet artık bitsin' diyorsak; kesinlikle yanlış bir şey yapıyoruz demektir. Diyet dediğimiz şey aslında, hayat boyu sürecek bir beslenme şekli olmalıdır. Bir sağlıklı beslenme programı niteliği taşımalıdır. Kişi ideal kilosuna indiği zaman, koruma diyetleri sürecindeki miktarlar biraz yükseltilebilir.

Kamplara dikkat edin!
Zayıflamak isteyenlerin adresi; doktor, diyetisyen ve spor merkezleri olabilir. Ancak zayıflamak için kampa girenler, 2 hafta boyunca hayatlarında hiç yapamayacakları bir beslenme programına başlıyorlar. Onları uyaran olmadığı için sürekli hareket ediyorlar. Ama 2 hafta sonra tekrar yemeğe başladıklarında kilo alıyorlar. Olay, bir kısır döngüye giriyor. Bu bir yaşam tarzı olmadığı için uzun vadede hasta 2 kat fazla kilo alabiliyor.