Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
1- Kansızlık: Özellikle adet dönemleriniz uzun sürüyorsa, miyomlarınız varsa ya da yakın zaman önce doğum yaptıysanız, anemi gelişmiş olabilir. Bu yorgunluk yapar. Çözümü demir takviyesidir.

2- Hipotiroit: Enerji düzeyiniz hep düşükse, kendinizi tükenmiş ve hatta biraz depresyonda gibi hissediyorsanız bunların sebebi yavaş çalışan tiroit bezi olabilir.

3- İdrar yolu enfeksiyonu: Sürekli yorgunluk idrar yolu enfeksiyonlarının tek belirtisi olabilir.

4- Fazla kafein alımı: Hızlı enerji desteği için kahve ya da kola içeriz ama bazı kadınlarda kafeinin fazlası ters etki yapabilir. Çözüm; yaşantınızdan kafeinli içecekleri mümkün olduğu kadar çıkarmak.

5- Besin intoleransı: Eğer belirli besinleri yedikten sonra 10-30 dakika içinde uykunuz geliyor, kendinizi kötü hissediyorsanız şüphelendiğiniz besinleri yemeyin.

6- Uyku apnesi: Yeterli uyku uyumuyorsanız bu bir yorgunluk sebebi olabilir. Siz uyurken hava yollarınızı açık tutan cihazlar veya nefesle tetiklenen basınçlı hava cihazları kullanılabilir.

7- Tanı konmamış kalp hastalığı: Elektrikli süpürgeyle evi temizlemek, bahçe işleri veya olağan günlük işlerinizi yapmak gibi sıradan işler sizi yoruyorsa, kalbiniz S.O..S. sinyali gönderiyor olabilir. Yorgunluk hissi, hele birdenbire ve sebepsiz yere ortaya çıktıysa, ciddi durumların habercisi olabilir.