Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Ekonomi Gündem Siyaset Dünya Spor Yaşam
 
24 Saat
24 Saat
* Saç bakımında, ikisi birarada ürünler yerine, şampuan ve saç kremini ayrı almaya özen gösterin.

* Boynunuzun bakımlı ve güzel görünmesini istiyorsanız; boyun kaslarınızı çalıştırın. Boyun egzersizleri boyun bölgesinin gerginliğini korur ve çizgilenmeleri önler. Boyun bölgesinin naylon olmayan bir fırça yardımıyla fırçalanması da, kan dolaşımını artırır ve deriye esneklik kazandırır.

* Dudaklarınızın kurumasını ve çatlamasını önlemek için yanınızda taşıyacağınız bir çatlak kremini ya da lipstick'i sürmeniz yeterli olacaktır. Ruj seçiminizi dudak koruyuculu olanlardan yana yapmanız da, size avantaj sağlayacaktır.

* Göğüs bakımı için banyo sırasında önce sıcak, sonra soğuk duş alın. Sandalyeye sırtınızı dayayarak dik oturun ve dik yürüyün. Ayrıca, kullandığınız sutyenin fazla sıkı olmamasına ve alttan destekli olmasına özen gösterin.

* Sağlıklı tırnaklara sahip olmak için beslenmenizde demir, kalsiyum, potasyum, çinko ve B vitamini içeren yiyeceklere ağırlık vermeye çalışın. Tırnaklarınızın kırılmaması için temizlik yaparken deterjanın olumsuz etkilerine karşı eldiven takın.

AYAKLARI PONZA TAŞI İLE RENDELEYİN!
* Sertleşen ayak tabanları, haftada bir ponza taşı ile rendelenirse; boynuzlaşma ve nasırlaşmanın önüne geçilir. Sık sık vazelin uygulamak da, ayak derisinin yumuşak ve sağlıklı görünmesini sağlar. Akşamları iyice yorgun düşmüş haldeki ayakları masajla rahatlatmakta da fayda vardır.

* Bacaklarınızın pürüzsüz ve sağlıklı görünmesi için masaj yaptırın. Ayrıca yürüyüş, aerobik ya da yüzme gibi sporlar yapın. Düzenli olarak yapılan egzersiz; kan dolaşımını düzenler, cildi toksik maddelerden arındırır, cilt rengini güzelleştirir ve cilde parlaklık kazandırır.

PARLAK SAÇLARIN SIRRI BADEM VE SÜTTE SAKLI
Dr. Neslihan Dolar, beslenmenin cilt güzelliğinin korunmasında ve kırışıkların engellenmesinde önemli bir rol oynadığını söylüyor. Pürüzsüz bir cilt için günde en az iki litre su içmek gerekiyor. Su tüketiminin cildin yaşlanmasını engelleyen en etkili anti-aging yöntemi olduğunu belirten Dolar, tuzlu gıdalardan ise deride ödem oluşturdukları ve elastikiyet kaybına yol açtıkları için uzak durulması gerektiğini dile getiriyor. Dolar, sağlıklı bir cilt için tüketilmesi gereken besinleri sıraladı:

* Süt, yumurta, domates, greyfurt, badem, marul ve karnabahar gibi biotin içeren gıdalar; sağlıklı bir cilde ve parlak saçlara sahip olmak için yenmelidir.

NEMLENDİRİCİ NİYETİNE İSTAVRİT

* Kayısı suyu, potasyum açısından oldukça zengindir. İçerdiği karoten de, cilt için çok faydalıdır. Havucun da beta karoten içeriği yüksektir. Bu açıdan kuru ciltlerin ve derinin yenilenmesi için gerekli bir besin kaynağıdır. Sağlıksız, kuru ve mat görünümlü bir cildiniz varsa; bol bol kayısı ve havuç suyu tüketin.

* Cilt yapısının korunması, yara iyileşmesi ve kollajen sentezi için gerekli olan C vitamini, taze sebze ve meyvelerde bulunur.

* Cilt için gerekli diğer iki vitamin de A ve E vitaminleridir. Bu vitaminlerin en etkili kaynaklarından biri; balık yağlarıdır. Uskumru, istavrit ve palamut gibi yağlı balıkları tüketerek, cildinizin nemlenmesini sağlayabilirsiniz.