Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Ekonomi Gündem Siyaset Dünya Spor Yaşam
 
24 Saat
24 Saat
Oğlumda böbrek yetmezliği var, ona böbreğimin birini verebilirim, özel hastanede yaptırmak istiyorum, ücret ödemem gerekecek mi?
SGK'nın branş anlaşması imzaladığı hastanelere gidin. Orada sizden hiç bir ücret talep edilmeden organ nakli yapmaları gerekir. Ek ücret isterlerse bize bildirin. Hastanenin ruhsatının iptaline kadar cezası var.

Bilinçli hasta olabilirsiniz

SGK'NIN reform olarak sunduğu yeni düzenlemeleri öğrenerek 'bilinçli hasta ya da hasta yakını' olabilirsiniz. Kendiniz ya da aileniz için Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) neler talep edebileceğinizi bilirseniz hakkınızı çok daha rahat savunacaksınız. Hastane kapısında yeni düzenlemeleri duyup şaşırmak yerine onların avantajlarından yararlanmak istiyorsanız önce imkânlarınızı tanıyın. Bu sorunları yaşayan hastalar sizler için sordu, SGK Başkanı Fatih Acar, kurduğu ekiple tek tek soruları yanıtladı. Türkiye'nin gündeminde büyük yer tutan 'parmak çocuk'ların ağır faturaları artık nasıl ödenecek, sigortalılar tüp bebek yapılabilecek mi, organ nakli için evini, barkını satan insanlar rahat nefes alacak mı? SGK'nızdan verimli yararlanma yollarını sizler için araştırdık.

Ruhsatsız ilacı sigortanız öder
Kanser tedavisi için Türkiye'de olmayan ilacın parasını SGK öder mi?
Dünyanın hiçbir ülkesinde ruhsatlı olmayan ilaçların ödemesi yapılmaz. Biz Türkiye'de ruhsatlı olmasa bile Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği ilaçların parasını ödüyoruz. Böyle ilaçlara SGK tarafından her ay 3 milyon euro ödeniyor. Tek şart doktorun bunu reçeteye yazmasıdır.

* OKUYUCULARDAN GELEN SORULAR VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ - 1...

* OKUYUCULARDAN GELEN SORULAR VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ - 2...