Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Ekonomi Gündem Siyaset Dünya Spor Yaşam
 
24 Saat
24 Saat

SGK ile akıllı hasta olma yolları

Hazırlayan: Esra Tüzün
Bilinçli hasta olmanız için SGK size yeni taktikler veriyor: Cebinizden hiç para çıkmadan tedavinin yolları
Emekli Sandığı, Bağ-Kur bir süre önce yeni oluşturulan SGK çatısı altında toplandı. SGK yani Sosyal Güvenlik Kurumu sağlık alanında pek çok yeni düzenleme getirdi. Şimdi hastalandığınızda sorunlarla karşılaşmamak için bu düzenlemeleri nasıl kullanacağımızı bilmemiz gerekiyor. Yani 'akıllı hasta' olmalıyız...

Hastalıkla karşılaşmadan haklarınızı bilmek sizin hem tedavinizi kolaylaştıracak hem de sağlığınız için harcayacadığınız paradan tasarrufunu sağlayacak.

Yıllarca ya da aylarca ödediğimiz sigorta primleri ile nelere hakkımız var, bir gün acilen ameliyat gerektiğinde hangi hastaneleri seçebiliriz, özel hastanelerden nasıl yararlanabiliriz, doktor seçme hakkımızı nasıl kullanabiliriz, istediğimiz şehirde tedavi olabilir miyiz? Bu soruların yanıtlarını sizler için araştırdık. Hastalar yeni sisteme yönelik sorularını sordular, sorunlarını anlattılar Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Fatih Acar ekibiyle birlikte sizlerden gelen soruları yanıtladı.

Kalp ameliyatları, ilaçları için katkı payı ödenecek mi, hiç para ödemeden organ nakli yapılabilir mi, SGK'nızla tüp bebek yaptırabilir misiniz, beyin pilini, işitme cihazlarını sigortanız ödeyecek mi? Bunlar yüzbinlerce kişiden gelen sorular. Yanıtlarını SGK veriyor.

SGK'nın reform olarak sunduğu sistemde yenilikler var mı, diş hekiminizin faturasını SGK ödeyebilir mi, şikâyetlerinizi kime söyleyeceksiniz? Hastalar sordu, sistemi kuranlar anlattı. İşte 'akıllı hasta' olma yolları...

* OKUYUCULARDAN GELEN SORULAR VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ - 1...

* OKUYUCULARDAN GELEN SORULAR VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ - 2...