Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Evli çiftler ve sevgililer mutlulukları için yaşadıkları evin düzenine, eşyaların yerleştirilme biçimine özen göstermeliler. Feng shui yerleştirme sanatına göre evinizde yapacağınız küçük bir değişiklik, aşkta da büyük değişiklikler yaratabilir
Yaşadığımız yerlerdeki enerjilerin bizi olumlu ya da olumsuz etkilediğine artık eminiz... Mutluluk, sağlık ve bereket için yaşadığınız evin, çalıştığınız iş yerinin düzeni, eşyaların yerleştirilme biçimi büyük önem taşıyor. Yaşadığımız yer, denge, huzur, mutluluk dolu olduğunda bizi besler ve gelişmemize yardımcı olur. Binlerce yıldır Uzakdoğu'da kullanılan feng shui 'yerleştirme sanatı' da artık gündelik hayatımızın parçası olmuş durumda. Evinizde yapacağınız bir değişiklik, hayatınızda hiç ummadığınız değişiklikler de yaratabiliyor. Yemek odanızdaki bir ayna, salonunuzdaki bir tablo, mutfağınızdaki fırının yeri, yatağınızın yerleştirilme biçimi hayatınızın akışında rol oynuyor.

Aşk ve mutluluk da tabii ki bundan payını alıyor. Evin bir noktasında sürekli kavga edip başka bir odaya geçtiğimizde niye kavga ettiğimizi bile unuttuğumuz olur. Feng Shui- Pusula İçinizde kitabının yazarı Esra
Koyuncu'ya göre; sevginizin mabedini yaratmak için küçük değişiklikler yapmanız yeterli. Eviniz sizi yansıtsın. Çevrenizi hediye gelen eşyalarla, takımlarla doldurmayın. Sadece sevdiğiniz, beğendiğiniz, sizi yansıtan, mutlu eden eşyalar kullanın. Eğer ziyaretçiniz çoksa misafirler gittikten sonra adaçayı ile tütsü yakarak enerji temizliği yapın. Bu yıl aşkı tetikleyen enerjiler evlerimizin kuzeydoğusunda... Birbirlerini seven çiftler, bu alanda ilişkilerini daha da kuvvetlendirebilir. Bekârlar için ise romantik beklentilerinin gerçekleşme ihtimali, kuzeydoğu alanında çok daha yüksek. Bu alanı aktive etmenin en iyi yolu burada bol bol vakit geçirmektir. Eğer yatak odanız ya da girişiniz evinizin kuzeydoğu alanındaysa, bu yıl aşk konusunda çok şanslısınız.

Hayatınızın aşkıyla yeni bir eve geçmeden önce ya da mevcut evinizi düzenlerken binlerce yıldan bu yana uygulanan bu kuralları göz önünde bulundurmakta fayda var.

Ev seçerken nelere dikkat etmeli?

* Güzel manzaradan vazgeçmeyin. Ev daha büyük ve rahat bile olsa güzel bir manzaranın yerini hiçbir şey tutamaz. Evinize her girip çıktığınızda mutlu anlar canlanacaktır.

* Kare ya da dikdörtgene yakın arsa ve binaları seçin. Çok girintili çıkıntılı yapılar, olağandışı şekilli arsalarda enerji akışını düzenlemek çok zor.

* Evin arka cephesi korumalı, önü açık olsun.

* Güneye bakan evleri tercih edin. Her zaman daha aydınlık ve daha yumuşak enerjisi olur.

* Binanın çevresi ile uyumlu olmasına dikkat edin. Çok yüksek binalar arasında alçak bir binada yaşamak sıkıntı yaratır.

Mutfakta temizlik önemli

"Mutfak, evin sağlığını ve bereketini temsil eden en önemli yerlerden biridir. Fonsiyonel ve rahat olması gerekir. Mutfağı sürekli temiz ve düzenli tutmak gerekir. Kirli tabaklar, bir köşede birikmiş gazeteler, kirli bir ocak, bozulmuş yiyecekler, dolaptaki boş kavanozlar iyi bir manzara değildir. Evin her yanında olduğu gibi mutfakta da bozuk ve kullanılmayan aletleri onarmak ya da atmak gerekir. Mutfağın iyi havalandırılması ve aydınlatılması gerekir. İdeal olarak yemek odasına yakın, yatak odalarından uzak olması gerekir. Ocağınız ve fırınınız ailenin bereket sembolüdür."

Evin içi nasıl düzenlenmeli?

* Feng shui'de ilk kural evin içini enerjinin akışını engellemeyecek şekilde düzenlemek. Fazla eşyadan kaçının.

* Evi her zaman toplu ve düzenli tutun. Dağınık ev, dağınık kafa demektir.

* Girişler önemli, çünkü eviniz buradan nefes alıyor. Evimizin girişi iyi bir enerji

Yatak odasında pastel renkler

"Yatak odaları girişten sonra evin en sakin köşesinde ve yine en iyi enerji alanlarından birinde yer almalıdır. Yatak odanızın şeklinin kare ya da dikdörtgen olmasını tercih edin. Düz ya da kubbe tavanlar iyidir, çatı arası gibi eğimli tavanlar önerilmez. Yatağınız kapı ile karşılıklı olmamalı. Yatak başınız bir duvara dayanmalıdır. Ortalıkta duran ve arkası desteklenmeyen bir yatak sizi güven içinde uyuma hissinden yoksun tutar. Yatağınızı yansıtacak aynalar koymayın. Pastel renkleri tercih edin. Koyu renkler depresif yapar. Yeni evliler ayrı, ayrı iki şiltede değil, yekpare tek bir şiltede yatsınlar. Ayrılıklardan sonra enerjiyi değiştirmek için şiltenizi değiştirin. Yatağınızın üstünde kirişler olmasın. Yatağı enine kesen kirişler sağlığı, boyuna kesen kirişler ise ayrılıkları beraberinde getirebiliyor. Yataklarının altı mümkünse boş olsun, enerji akımına izin versin. Bazalı
yatakların altı neler neler doluyor. Bu da iyi bir uykuyu kaçırmaya yetiyor da artıyor. Yatak odasında yatağı yansıtacak büyük aynalar kullanılmamalıdır. Aynalar enerjiyi çok fazla aktive eder. Halbuki uyku ve dinlenme için pasif enerjilere ihtiyaç var. Bir de ilişkiye üçüncü kişileri çektiği hakkında bir inanış var. En iyisi siz büyük aynaları yatak odasından uzakta tutun."

Yemek odasında ayna şart

"Canlı ve iştah açıcı renkler kullanmalı, bol ışıklandırmalısınız. Yemek masası karşısına konulan bir ayna hem alanı genişletir hem de bereketi artırır. En avantajlı oturma yeri, sırtı duvar tarafından desteklenen ve kapıyı gören bir konumdur."

Salon davetkâr olmalı

"Salon sizin dünyaya gösterdiğiniz yüzünüzdür. Ailenizle, arkadaşlarınızla birlikte vakit geçirdiğiniz bu yer, iyi ve uyumlu enerjilere sahip olmalıdır. Salon yatak odalarından küçük olmamalı. Bu dengesizlik yaratır. Salonda manzaranız açık mı? Yeterince ışık alıyor mu? Salon davetkâr olmalı.

Kullandığınız renkler ve mobilyalarla bunu sağlayabilirsiniz. Fazla eşya ile doldurmayın. Tüm evinizde olduğu gibi salonunuzda da ruhunuzu besleyecek, ilham verecek sanat eserlerine yer verin. Savaşlı, kanlı, silahlı, mutsuz tablolardan kaçının. Evin içinde kaktüs, bonzai gibi bitkiler kullanmayın."