500 ml. un 80 ml. toz şeker 2 tatlı kaşıği kabartma tozu Bir çimdik tuz 5 çorba kaşığı tereyağ 250 ml. krema Yeteri kadar ahududu reçeli (St. Dalfour marka olanı nefis...)
Süslemek için: 120 ml. pudra şekeri 3 çorba kaşığı krema 1 tatlı kaşıgı gül suyu
Hazırlanışı:
Fırınınızı önceden 180 dercede ısıtın. Büyükçe bir kapta un, toz şeker, kabartma tozu ve tuzu kuru kuru karıştırın. Tereyağını ekleyin, elinizle una yedirin. Karışım ekmek kırıntısı haline gelince azar azar 250 ml. kremayı ekleyin. Yavaş yavaş hamur haline gelecektir, yapışkan olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
Hamuru tezgahta 1 cm. kalınlığında açın, kalp şeklinde bir kurabiye kalıbı ile hamurdan kalp şeklinde parçalar kesin. Artık hamurları tekrar şöyle bir yoğurup, yeniden açin ve kalanıyla yeniden kalp şeklinde hamurlar kesin. Fırın tepsisine fırın kağıdı serip, kalp şeklindeki scone'larınızı dizmeden önce, bir bıçağı unlayın ve kalp hamurları içine reçel akıtabileceğiniz kadar kesitinden yarın. İçlerine birer kaşık ahududu reçeli koyup, tepsiye dizin. 15-20 dakika hamurların üzeri altın rengi olana kadar pişirin.
Scone'larınız fırında pişerken üzerlerini süslemek için pudra şekeri, krema ve gül suyunu çırpın. Macun şeklindeki bu şekerli süsü ılık scone'larınızın üzerine sürerek servis yapın.
sefamolsun.blogspot.com
ÇİLEKLİ YAŞ PASTA
Malzemeler Pandispanya kek için 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 adet kabartma tozu 1 su bardağından 2 parmak az un Şantinin hazırlanması 2 adet çilekli krem şanti 2 su bardağı süt çilek içi için çikolata damlacıkları Süslemek için beyaz şanti Hazırlanması Kekimizi hazırlamak için önce yumurtalarımızı ve şekerimizi mikser yardımıyla köpürtene kadar çırpıyoruz.Ardından unu ve kabartma tozunu eleyip karışımımıza ilave ediyoruz. Yağlanmış pasta kalıbımıza döküp 200 derecede fırında pişiriyoruz. Şantiyi sütümüzle birlikte çırpıp kekimizin aralarına ve üzerine sürmek için hazırlıyoruz. Kekimizin aralarına krem şantimizi sürdükten sonra çileğimizi ve damla çikolatamızı koyuyoruz www.denizesintisi.com