Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Bu yıl Sevgililer Günü'nü lüks bir lokantada, bir otelin özel olarak sizin için hazırlanmış odasında veya evde, kendi hazırladığınız bir mönüyle kutlayabilirsiniz. Yenilik meraklısı âşıklar ise masaj kursuna giderek sevgililerini rahatlatmanın inceliklerini öğrenebilirler
Mönüde aşk şarkıları var
İstanbul'un en güzel manzaralarından birine sahip olan Tao, Sevgililer Günü için iştah açıcı bir mönü hazırlamış. Kırmızı yengeç, somon füme, karides ve kırmızı havyar; parmesan, zencefil ve hindistancevizi sütlü ravioli, mantar ve kaşarlı tavuk göğüs sarması, tai baharatlı pilav, kırmızı biber püresi ve sonrasında çilek sorbe. Dileyenler mönüde tao soslu ızgara bonfile ve tropikal soslu cheescake'i de tercih edebilir. Kişi başı yerli içki limitsiz 125 YTL. Geceye Fettah Can da aşk şarkılarıyla eşlik edecek. Can'ın dinlenebileceği club bölümünün kişi başı ücreti ise 125 YTL.
Tel: (0212) 274 20 45

Çikolatalı bira
Çikolatanın dayanılmaz lezzetinin özel maltlarla birleştiği Taps'in Sevgililer Günü'ne özel çikolatalı birası Chocolate Stout, sevgilisine jest yapıp onu şımartmak isteyenler göre.
Tel: (0212) 296 20 20

Aşkınızı tarihe yazın
Sevgililer Günü romantizmini dışarıda yaşamak isteyenler için birbirinden farklı alternatifler var. 1500 yıllık Roma sarnıcı Antik Cisterna da bunlardan biri. Antik Hotel'in içindeki Antik Cisterna'daki Romeo&Juilet draması eşliğinde Romeo&Juliet Partisi var. 19.00-23.00 saatleri arasındaki parti dışında otelde konaklama imkânı da var. Partinin yemek mönüsünde ise fettucine, pizza tabağı, sebze buketi, mezgit pappolitte, sezar salatası ve brütüs tatlısı var.
Tel: (0212) 638 58 58

14 Şubat masajı
Yalnızca romantik bir akşam yemeğiyle geçiştirmek yerine 14 Şubat'a daha kalıcı ve faydalı bir iş yapıp, masaj yapmayı öğrenerek girebilirsiniz. Richmond Nua Wellness-Spa'nın sunduğu hizmet, çiftlere özel masaj eğitimi tekniklerini içeriyor. Parmak mahareti kazanarak sevgililer birbirlerini rahatlatabilecek, ayrıca program dahilinde Şehnaz Şam, göl manzaralı Q Rest'te şarkılar söyleyecek. İki kişilik programın fiyatı, bir gece iki gün için 1.275 YTL.
Tel: (0264) 582 26 86

Yassu Bre Aşk!
İşletmeciliğini Evren Atasoy İpek ve Yunan müzisyen Yorgo'nun üstlendiği Yasu Greek Restaurant, sevgililere özel olarak hazırladığı Türk ve Yunan mutfağının en seçkin yemeklerinden oluşan "AŞK DOLU" mönüsünden hemen önce, İstanbul'un eşsiz manzarası eşliğinde sıcak şarap vaat ediyor.
Tel: (0535) 209 04 54

Aşkın mevsimi yok ki
Canlı müzik ve şık bir lokantanın romantik atmosferi, Sevgililer Günü'nü unutulmaz kılması muhtemel etkenler. Bu günü Four Seasons Hotel'de konaklayarak geçirmek isteyen misafirlere akşam oldukça iddialı bir mönü, sabah ise odaya servis edilecek kahvaltı sunulacak. Hoşgeldiniz kokteyli, çift kişilik konaklama, kahvaltı ve akşam yemeğini içeren paketin fiyatı 450 avro.
Tel: (0212) 638 82 00

Aşk ateşi burada
Loop Cafe&Restaurant 14 Şubat'a ateşli bir şekilde hazırlanmış! 'Aşk Ateşi' mönüsüyle misafirlerine özel bir gün yaşatmayı hedefleyen Loop'çular canlı müziği de unutmamış. 'Aşk Ateşi' mönüsünde patates röştü yatağında kuşkonmaza sarılı somon, porchini mantarlı risotto ve limon sorbe yer alıyor. Ana yemek olarak kuzu provencale, tahinli patlıcan graten ve tatlı şarap sosu ile servis ediliyor. Gecenin özel tatlısı ise, kalp şeklinde özel olarak hazırlanan böğürtlen soslu mouse. Ayrıca bu özel gecenin sonunda sevgililere Loop'un özel fındıklı votkası da ikram edilecek.
Tel: (0212) 352 32 17

Çikolata Çeşmeli
Bir Akşam Meditrina'da âşıklar 14 Şubat gecesi, frenküzümü likörü ile hazırlanan şampanya kokteyli Kir Royale ve çikolata çeşmesi ikramı ile karşılanacak. Üç katlı çikolata çeşmesinden akan erimiş Belçika çikolatası, tahta çubuklarda hazırlanan çilekler ile fondü yapılarak tadılabilecek. Sicilyalı Şef Salvatore Bruni tarafından sadece Sevgililer Günü için tasarlanan özel mönüdeki gurme lezzetler de seçenekler arasında. Meditrina'nın kişi başı ücreti ise 150 YTL.
Tel: (0212) 232 49 02

Müsaitseniz yeşil, yoksa kırmızı rozet takın
Bu yıl Sevgililer Günü'ne tek başına girmeye hazırlananlar ve sevgilisiyle gidecek parti arayanlar için, Smoove'da düzenlenecek etkinlik değişik bir seçim. Sevgililer aşk tazelerken, bekarların da hayatlarının aşkına rastlayabilecekleri gecede misafirlere üç farklı renkte rozetler dağıtılacak. Sevgilisi olanlar kırmızı, 'belirsiz'ler sarı, sevgilisi olmayanların yeşil rozet takacağı gecede partiye katılan herkese yapılacak çekiliş için numara verilecek. Etkinliğin giriş ücreti ise 30 YTL.
www.smooveclub.com

Evde aşkla yemek yapın
Sevgilinizle 14 Şubat'ta evde olmak ama her zamankinden farklı yemekler hazırlamak istiyorsanız, yemekevi.tv'yi izleyin. Wow Hotel Convention Center Executive Head Chef Mehmet Yalçınkaya'nın hazırladığı aşk temalı mönüde yok yok.

Marriott'un Eros mönüsüne dikkat
Ödüllü Aşçıbaşı Kemal Sevinç tarafından 14 Şubat 2008 Sevgililer Gününe özel hazırlanan Eros Aşk Tanrısına layık Eros Mönüsü; Marriott Oteli'nde. Asya yakasındaki otelde sunulacak mönüde, çilek ve şampanyalı başlangıç içeceği ardından, "İlk Aşk", "Aşk Çeşmesi" ve "Tatlı Dokunuş" yemekleri yer alıyor. "Fransız Öpücüğü" tatlısı ile son bulan mönünün yerli içkilerle sunumu ve canlı müzik eşliğinde iki kişilik fiyatı 219 YTL, İtalyan şarapları ile menüyü almayı tercih eden misafirler için oluşturulan Cupido Aşk Meleği Mönüsü'nün iki kişilik fiyatı ise 289 YTL. Diğer yandan Sevgililer Günü'nde otelde konaklayacak misafirlere sunulan özel konaklamalar ise, kahvaltı dahil 159 Avro + KDV'den başlıyor.
Tel: (0216) 570 00 00

Zengin bir konaklama paketi
Bu yıl Sevgililer Günü'nü bir otelde keyifli bir şekilde geçirmek isteyenler için Mövenpick Oteli, özel bir konaklama paketi hazırlamış. Superior odada iki kişi konaklama, açık büfe kahvaltı, odada şarap ve kalp şeklinde çikolata ikramı, fitness center, kapalı havuz, sauna, jakuzi gibi güzellikler içeren paketin fiyatı 180 avro.
Tel: (0212) 319 29 29'dan 3811

Aşkın rengi lacivert mi yoksa?
Lacivert Restaurant'ta Şef Hüseyin Ceylan ve ekibinin Sevgililer Günü mönüsü passion kokteyli ve kırık buz yatağında, bıldırcın yumurtası içinde kırmızı havyar ile ilk ateşi yakıyor. Türk Tapas çeşitlemesiyle devam eden özel mönüde, ara sıcak olarak ızgara karides ve kremalı fettucini sos eşliğinde; deniz ürünleriyle ravioli yer alıyor. Rengi kırmızı, teması tutku olan Aşk Pastası ise gecenin sonunda kalpleri hoplatacak gibi. Çiftlerin keman ile karşılandığı geceye DJ Canan'ın seçtiği, tüm zamanların en çok beğenilen aşk şarkıları eşlik ediyor. Tüm bunlara limitsiz yerli içki dahil olmak üzere kişi başı 200 YTL ödeyerek kavuşabilirsiniz.
Tel: 0216 413 42 24

Alaçatı'da aşk başkadır
Her şeyden uzakta bir aşk gecesi için alternatiflerden biri de Lale Lodge. Butik otelin en önemli avantajı Alaçatı manzarası. Doğayla baş başa olmak da başka bir ayrıcalık. İsviçre ve Türk mutfağından örneklerin sunulduğu Lale Lodge'da İsviçre mutfağının temel taşlarından et ve peynir seçenekli 'fondue' de var. Ayrıca kendi bahçelerinden zeytinler ve özel zeytinyağları, organik peynir, süt, yumurta, zeytin ve reçellere böreklerin eşlik ettiği köy kahvaltısı da iştah açıcı bir seçenek. Dört duble, beş suit odanın olduğu Lale Lodge'da tüm odalar doğal bir şekilde döşenmiş. Ayrıca odalarda hidro masajlı duşa kabin, çift kişilik jakuzi ve havuz manzaraları da bulunuyor.
Tel: (0232) 716 79 99

Ne ararsan var
Swissotel 14 Şubat için özel paketler hazırladı. Çiftler için her detayın düşünüldüğü paketlerde, oteldeki restoranların mönüleri de yer alıyor. Otelin 14. katındaki Gaja Restoran'da arzu eden çiftlere helikopter turu yaptırılıyor. Ünlü şef Dominic Scott Jack'in hazırladığı mönüler de seçenekler arasında. Sevgiliyle Uzakdoğu yemeği yemenin tadına varmak için Miyako Restoran, şehrin ortasında şömineli dağ evi keyfini yaşamak için Chalet Restoran, günün stresini atmak için Les Ambassadeurs Bar, canlı müzik sevenler için Naz Turkish Cuisine ve farklı hediye alternatifleri için Swiss Gourmet de otelin diğer önerileri.
Tel: (0212) 326 11 00 - 33 05