SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
  » Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Rodin İstanbul'da
Rodin Kimdir?
Yapıtları
Kronoloji
Öğrenci programları

Rodin İstanbul'da

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), 13 Haziran –3 Eylül 2006 tarihleri arasında, Paris Rodin Müzesi’nin koleksiyonundan toplam 203 eseri içeren bir Rodin retrospektifine ev sahipliği yapıyor.

Düşünen Adam, Öpüşme, Calais Burjuvaları, Balzac, Yürüyen Adam ve Victor Hugo Anıtı gibi başyapıtların sahibi Rodin, "Heykelin Büyük Ustası Rodin İstanbul'da" adlı sergiyle sanatseverlerle buluşacak.

Sergideki eserler
Sergide, Paris'teki Rodin Müzesi'nin koleksiyonundan seçilen toplam 203 eser yer alıyor.

22 alçı, 2 mermer ve 79 bronz olmak üzere toplam 102 heykel

- Düşünen Adam, Öpüşme, Calais Burjuvaları, Balzac, Yürüyen Adam ve Victor Hugo Anıtı gibi başyapıtlar
- Ünlü Cehennemin Kapısı kompozisyonundan türeyen heykeller
- Rodin'in özel koleksiyonundan 19 antik heykel
23 fotoğraf ve 58 desen

Sergideki bütün heykeller bir araya getirildiğinde, yaklaşık 54 m3'lük alan kaplıyor ve 9 tonluk ağırlığa ulaşıyor.

Görme engellilerin dokunarak algılamaları amacıyla Rodin Müzesi'nden dokunma izni alınan 14 eserin etiketleri Braille Alfabesi'yle hazırlandı.

Ziyaret Saatleri:
Salı, Perşembe, Cuma, Pazar 10:00-19:00
Çarşamba, Cumartesi 10:00-22:00

Pazartesi günleri müze kapalıdır.

Bilet Fiyatları:
Tam bilet - 10 YTL
Grup bileti - 7 YTL
(en az 10 kişi)
İndirimli bilet - 3 YTL
(Öğrenci ve Öğretmenler, 60 yaş üzeri)
- 14 yaş ve altı çocuklar ile bir refakatçi, engelliler ve 1 refakatçi, Sabancı Üniversitesi akademik ve idari personeli ve öğrencileri için giriş ücretsizdir.
- Sesli Rehberlik hizmeti bilet fiyatına dahildir.

Not: Son biletler Müze kapanışından bir saat önce satılır.

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nde gerçekleştirilecek ünlü heykel sanatçısı Auguste Rodin'in eserlerinin yer aldığı "Heykelin Büyük Ustası Rodin İstanbul'da" sergisi, basına tanıtıldı. Müzede düzenlenen basın toplantısında konuşan Müze Müdürü Nazan Ölçer, Türkiye gibi topraklarında geçmiş zamanların en güzel heykeltıraşlık atölyelerinin olduğu, heykel sanatının en görkemli örneklerinin yer aldığı bir ülkede, Rodin gibi bir sanatçıyı ağırlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Ölçer, sergide sanatçının dünyasına pencere açmayı denediklerini ifade ederek, ''Bizim anlayışımız, sadece baş eserleri getirerek yan yana dizmek değil, bir dünyayı, bir çağı aydınlatmak'' dedi. Bu nedenle daha önce pek çok Rodin sergisinde yer almayan yan ürünün de bu sergide bulunduğunu dile getiren Ölçer, ilk defa 203 parçalık bir koleksiyonun Türkiye'ye geldiğini kaydederek, sergideki eserlerin Fransa'dan bu yıl çıkan en büyük sergi paketi olduğunu ifade etti.

"Modern zamanlarda heykel sanatı ile pek yakın olduğumuz söylenemez. Heykel sanatı, ancak bir takım kahramanlıklar ve Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ün, bazıları da pek şanslı olmayan heykelleri ile tanıtılıyor" diyen Ölçer, böyle bir sanatçının sergisinin İstanbul'a gelmesinin gelecek nesillere bu sanat alanında yeni ufuklar açacağını dile getirdi.

GÖRME ENGELLİLER DOKUNABİLECEK
Ölçer, sergi boyunca Rodin'in hayatına ilişin belgesel ve tasarımsal filmler sunulacağını, çocuklara yönelik de değişik çalışmalar yapılacağını söyledi.
Nazan Ölçer, değişik engelli okullarından ziyaretçilerin cuma günleri sergiyi gezebileceğini belirterek, ''Görme engelliler nasıl gezecek, diye sorarsanız, sergideki bazı heykellere dokunma izni aldık. Dokunabilecekler ve görme özürlülerin alfabesiyle yazılmış notları okuyabilecekler'' diye konuştu.

Ölçer, bir soru üzerine, ihtiyatlı konuşmayı sevdiğini, ancak ziyaretçi beklentilerinin çok olduğunu ifade ederek, ''Serginin ne zaman açılacağını sormak için arayanlar, telefonları kilitledi'' dedi.

"Londra'daki sergiyi rakip olarak görüyor musunuz?" sorusuna Ölçer, "Biz rekabeti severiz. Çıtamız çok yukarıda. Hangisinin iyi olduğu kararını ziyaretçilere bırakalım" yanıtını verdi. Nazan Ölçer, dar gelirli veya müzeye gelmeyi düşünmeyen insanları da çekmek için, daha önce de yaptıkları gibi "Gelmesi, gezmesi sizden, bilet çay bizden" sloganı ile "Komşu Günleri" düzenleyeceklerini söyledi.

Ölçer, Victor Hugo heykelinin, Atlı Köşk'ün simgesi bronz at heykelinin yerine geçici olarak konulduğunu hatırlatarak, "Devasa parçalar dışarıda sergilenmek için yapılır. Eserin korunması ve uygun yer önemliydi. Sabancı Ailesi'nin de iznini alarak Victor Hugo'nun heykelini bahçeye koyduk. İyi de oldu bence. Çünkü bronz at 52 yıldır bahçede bulunuyordu. Bu süre içinde iyi bir bakımdan geçecek" dedi.

RODİN MÜZESİ MÜDÜRÜ
Paris Rodin Müzesi Müdürü Jacques Vilain de, sergiyi "önemli ve olağanüstü" olarak tanımlayarak, İngiltere'de Royal Akademi'de de Rodin Müzesi'nin eserlerinin yer aldığı bir başka sergi açıldığını bildirdi.

"Rodin Müzesi denize açılan 2 büyük gemi gibi" diyen Vilain, sergide Rodin'in eserlerinin tam bir panoramasının sunulduğunu belirtti.
Vilain, bir gazetecinin sorusu üzerine, "Burada 15 milyon nüfus var. Burası özel bir müze. Müze olarak, Rodin'in tanıtılması ile yükümlüyüz. İstanbul gibi muhteşem bir şehir ve güveni hak eden böylesi bir kurum söz konusu olduğunda ve Rodin'i tüm boyutlarıyla sergilediğini gördüğünüzde, reddetmek için salak olmak lazım'' diye konuştu.

Vilain'e yöneltilen, ''Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin bahçesinde yer alan 'düşünen adam' heykeli hakkında ne düşünüyorsunuz?'' sorusuna Nazan Ölçer yanıt verdi. Ölçer, ''Vilain'in bu heykelin varlığını bildiğinden bile şüpheliyim'' dedi. Serginin sponsorluğunu üstlenen Akbank'ın Genel Müdür Yardımcısı Hayri Çulhacı da, bu tür etkinliklerde sponsorluğun önemli olduğunu anlatarak, ''Umarım, Rodin Sergisi bu katkımızla 100 bin kişiye ulaşacak. Alınan her biletin 12-13 YTL'sini Akbank ödemiş olacak'' dedi. Basın toplantısının ardından sergi gazetecilere gezdirildi. ''Heykelin Büyük Ustası Rodin İstanbul'da'' sergisi, 3 Eylül pazar gününe kadar açık kalacak.


DERLENEN HABERLER
Rodin'in eserleri halkla buluşuyor
Rodin'in eserleri halkla buluşuyor
'Heykelin Büyük Ustası Rodin İstanbul'da" sergisi dolayısıyla Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nde kokteyl düzenlendi. Kokteylde, müze müdürü Nazan Ölçer'in eserler hakkında...devamı
Heykel üstadı Rodin İstanbul'da
Heykel üstadı Rodin İstanbul'da
Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nde gerçekleştirilecek ünlü heykel sanatçısı Auguste Rodin'in eserlerinin yer aldığı ''Heykelin Büyük Ustası Rodin İstanbul'da'' sergisi, basına...devamı


Dünya Anıtlar Fonu'nun koruma altına aldığı 100 anıt 2006 listesi
Ölmeden önce bu yerlere gidin! Çünkü bir sonraki kuşak göremeyecek!

Tehdit altında bulunan...
Galatasaray Şampiyon
Turkcell Süper Ligi'nde 2005-2006 sezonun şampiyonu nefes kesen bir mücadele sonunda GALATASARAY oldu.
El salladı gitti
Yönetmen el salladı, gitti. Boşluğu hissettiniz mi? Adı Atıf Yılmaz' dı; hep gülümsedi. Çok milli ve...
Tuzla'daki atıklar yabancı değil
Tuzla'da ortaya çıkan zehirli varillerle yeniden gündeme gelen tehlikeli atık konusunu aslında Türkiye 18...
Sorularla Sosyal Güvenlik Reformu
SOSYAL GÜVENLİK TASARISI METNİ...
Şemdinli iddianemesi
Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya'nın, Orgeneral Büyükanıt'ı 'yargıyı etkilemeye çalışmak', 'örgüt...
Akıllı hasta olmayı bu kitapla öğrenin
Prof. Dr. Mehmet Öz, satış rekorları kıracak yeni kitabını çıkardı. Bu kez öğütler, bilinçli hasta olmak...
78. Oscar Ödülleri sahiplerini buldu
Akademi ödülleri olarak da bilinen Oscar Ödülleri'nin 78'incisi Los Angeles'ta düzenlenen muhteşem bir...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu