E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Ekonomi Gündem Siyaset Dünya Spor Yaşam
 
24 Saat
24 Saat
Kalp hastalarının oruç tutarken sahura kalkması şarttır. Halsizlik ve sağlık sorunlarından uzaklaşmak için aç kalma süresini kısaltmak oldukça önemlidir
Kalp hastalarının sağlıklı oruç tutması için sahura kalkması şarttır. Gece yatmadan önce yemek yerine sahura kalkmalı, böylece aç kalma süresini kısaltmalıyız. Sahura kalkmadan oruç tutulursa metabolizma hızı daha da düşecektir. Bu da daha fazla halsizlik ve sağlık sorunları olarak size geri dönecektir.

BOL SIVI ALIN
Sahurda dengeli beslenmeye özen göstermeliyiz. Kuru baklagil çorbaları, komposto, peynir, zeytin, salatalık, domates, esmer ekmek, yoğurt ve meyve tüketebiliriz. Ayrıca reçel, bal veya pekmez ile yapılan kahvaltı ertesi gün için enerji verir ve acıkmanızı geciktirir. Sahurda su, süt, açık çay veya ıhlamur olarak bol sıvı almaya çalışın. İftarı bir bardak su ve bir kase çorba ile açmak sağlıklı bir yöntemdir. Boş mideye birdenbire yüklenmemiş olursunuz. Beyin doyma emrini yemekten 15-20 dakika sonra verir. Dolayısıyla bir anda çok fazla besin tüketmiş olmamak için yavaş yemek yenmeli.

HAFİF GIDALAR
İftar sofrasında hafif ve sindirimi kolay gıdalar bulundurun. Az yağlı et yemeği, tavuk veya balık, sebze yemekleri, salata, yoğurt, bulgur pilavı, biraz ramazan pidesi, bol tahıllı ekmek yiyebiliriz. Az miktarda çay veya kahve, hafif sütlü tatlı veya meyve kısmını yemekten 1-2 saat sonraya bırakmalıyız. Kızartmalar, sakatatlar ve hamur işlerinden sadece iftarda değil tüm öğünlerimizde uzak kalmaya çalışmalıyız.