Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Ekonomi Gündem Siyaset Dünya Spor Yaşam
 
24 Saat
24 Saat
Cezaevinin en yüksek güvenlikli ikinci bölümü 'Kamp 6'yı ziyaret ederken, sürmekte olan inşaatlara takılıyor gözüm. Neredeyse 2 bin kilometrekarelik bir alanda, halen işçiler harıl harıl çalışıyor. Teller çekiliyor, çelik demirler yerleştiriliyor. Kampı tanıtan komutana, "Bu inşaat kapanacak bir yer için biraz fazla değil mi?" diye soruyorum. Söylediğine göre, esirlere yaşam alanı sağlıyorlarmış. "Spor yaparak daha sağlıklı olmalarını istiyoruz" diyor. Biz de bu "iyi niyeti" görüntülemek için deklanşöre bastığımızda ise, uyarı gelmesi gecikmiyor: "Geniş alanı çekmeyin. Yasak!.."

Kim bilir belki ileride otel olur
Yüzlerce esirin kaldığı cezaevi kapatılma kararının ardından ne olacak? 'X-Ray' kampını gezerken bir binbaşı, hiçbir kampın yıkılmayacağını söylüyor: "Hepsini koruyacağız. Mahkemelerde bir esir, 'Beni şu hücreden şuraya sürüklediler' diye bizi suçlarsa, biz de o savcıyı alıp olay yerine getirebiliriz. Burası mahkemelerde önemli bir tanık olacak." Bu sözler, ileride esirlerin ABD aleyhine dava açabileceklerine ilişkin endişeleri de gözler önüne seriyor. Bir askere, "Yıllar sonra burası bir otel olabilir mi?" diye sorduğumda ise aldığım cevap hayli ilginç: "Neden olmasın. İnsanların ilginç tatil istekleri olabiliyor."

Kaçak Kübalılar'ın tekneleri
Castro rejiminden kaçmak isteyen Kübalılar, derme çatma teknelerle Guantanamo açıklarına geliyor. Ancak ABD yasalarına göre, buraya gelenler Küba'ya geri gönderilmek zorunda.





Sakıncalı resimlere sansür
4 günlük turumuz boyunca en çok dikkat edilen konu, çektiğimiz fotoğraflardı. Her günün sonunda binlerce fotoğrafımız bir yetkili tarafından tarandı, 'sakıncalı' olanlar silindi.