Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ODTÜ REKTÖRÜ Prof. Dr. Ural Akbulut:
"Bu binaların tamamı ruhsatsızdır. Nedeni basittir. Çünkü daha önce böyle bir yasa yoktu. DPT'nin planlaması dahilinde yapıldı. Bu 2004 yılında çıkan bir yasa. Biz buna rağmen 15 yıl önce Büyükşehir ile işbirliğine giderek 1/25000'lik planlarını yaptık. Binaya ruhsat almak için 1/1000'likten onaylı olması lazım. 1/5000'e geldik çok uzun zaman aldı, arazi çok büyük, 45 milyon metrekare. 600 binanın 600 bin metrekareye yakın kapalı alanı var. 1/1000'lik plan için Çankaya Belediyesi ile çalışmalar sürerken sayın Gökçek yazı yazmış. Bu yazıyı yazması bir hırs ve intikam duygusu ile olmuştur.

Sayın Gökçek ODTÜ'lü bilirkişilerden şikâyet etmişti. Bizim hocalar, Gökçek'in imar planlarını uygun bulmamış. ODTÜ'lü hocalar bunu yaparken, 'Niye ODTÜ'nün imar planı bitmedi?' diye şikâyet ediyor. Bitmeyen imar planı varken ruhsat nasıl alacaksınız? Bu kızgınlıkla bize yazdı. Gökçek'in ODTÜ'ye karşı hasmane tutumları geçmişte de vardı. Defalarca ODTÜ'nün doğalgazını kesti. Ankara Tıp Fakültesi'nin suyunu kesti. Bizi sıkıştırarak, belki bilirkişileri sıkıştırmak, belki Eymir gölü, belki arazi almak istiyor. Bizim muhatabımız Çankaya olduğu için, Büyükşehir bizden arsa isteyemiyordu. Yasanın boşluğundan faydalanarak bizden arsa isteyecek konuma getirmeye çalışıyor. Bizim verecek arsamız yok.

Gökçek ODTÜ'nün yüzde 40'ına, 16 milyon metrekare ormana göz dikti. Halka açıktır orası. Gökçek her şeyi manipüle etmeye çalışıyor. ODTÜ'lü öğrenciler spor yapıyor. Gökçek diyor ki, halk faydalanamıyor. Öğrencilerin orada spor yapması, halkın giremeyeceği anlamına gelmez. Ağaç diken herkese, olduğu gibi müracaat eden herkese giriş kartı da verilmiştir Eymir Gölü için. ASKİ'yi neden yıkmaya çalışmıyor? Dışişleri Bakanlığı ek binası, Başbakanlık ek Binası ne oluyor?"