Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
KIBRIS'A Ercan Havaalanı'ndan girdiğimiz için biz Güney Kıbrıs'a geçemedik. Bu yüzden, Annan Planı'nın destekçisi, Kıbrıs Rum Kesimi eski Cumhurbaşkanı Glafkos Klerides'in kızı Keti Klerides başkanlığındaki Rum işadamları, akademisyenler ve gazeteciler grubu Kuzey'e geldiler.

Güney'le Kuzey'i birbirinden ayıran duvara yakın "Çaparik Restoran"da buluştuk. İlk sözü bir Rum işadamı alıp, "Türkiye'de yaşanan siyasi atmosferde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs için hayati kararı verebilir mi?" diye sorunca, hava biraz gerildi.

Ama Keti Klerides araya girip Rum halkının yüzde 70'inin Hristofyas'a oy vererek "çözüm istediğini" gösterdiğini söyledi ve "Bu son şansımız. Eğer çözüm olmazsa hepimiz kaybedeceğiz" diyerek havayı yumuşattı. Daha sonra söz alan bir başka Rum işadamı da, "Tarihte ilk kez ideolojik olarak yakın eski iki arkadaş işbaşına geldi. Büyük bir fırsat doğdu. Bu kez de çözüm olmazsa durum çok daha kötüleşir" dedi. Bunun üzerine "Nasıl kötüleşir?" diye sordum. Yanıtı çok açıktı: "Bu kez de çözmezsek sonuç nihai ayrılık olur."