Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Siyasete girmeye Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin yıldönümü olan 6 Aralık 1997 tarihinde karar verdiğini söyleyen Gaye Erbatur, bu fikrini CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Okutucu ile paylaştığını söylüyor. Sonrasında CHP saflarında siyaset yapmaya başladığını ve 2002 seçimlerinde Adana milletvekili olduğunu belirten Erbatur, 4.5 yıllık görev süresinde ise özellikle kadınlar için önemli adımların atılmasına katkı sunduğunu söylüyor. Parlamentoda 79 kanun teklifine imza koyan 416 soru önergesi veren Erbatur, 22. dönemde gerçekleştirilen TCK'daki değişiklikler için üyesi olmamasına karşın alt komisyonlara katılarak çalışmalar yaptığını anlatıyor. CHP Adana Milletvekili Prof. Dr. Gaye Erbatur, yeni dönemde de özellikle kadınların sorunları için mücadele etmeye devam edeceğini söyledi.

OĞLU ABD'DEN GELDİ
Erbatur, seçimlerin hemen ardından Çukurova Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi olan eşi Prof. Dr. Oktay Erbatur, ABD Teksas'tan oy kullanmak için Türkiye'ye gelen oğlu Cüneyt ve ABD'li gelini Kameron Erbatur ile tatile çıktı. Erbatur, Meclis'te önceki dönemlerden daha fazla kadın bulunmasını ise sevindirici buluyor. Erbatur, "Yüzde 10 oranını yakalayamasak da yüzde 9 da iyi bir oran. Zaten önemli olan parlamentodaki kadınların kadın bakış açısına sahip olup mücadelemizi sürdürmeleri" dedi.

6 YILDA MECLİS'E GİRDİ
İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Kocaeli'nde serbest mimarlık yapmaya başlayan Azize Sibel Gönül, kendisi gibi mimar olan eşinin de teşvikiyle siyasete atılmış. Siyasi hayatına 2001 yılında AKP Kocaeli Kurucu Kadın Kolları İl Başkanlığı ve İl Yönetim Kurulu Üyeliği'yle başlayan 41 yaşındaki Gönül, altı yıl gibi kısa bir sürede Meclis'e girmeyi başarmış.