Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Balıkesir'den 72 yıl sonra çıkan ilk kadın vekil Ayşe Akbaş, "Evli değilim evlenmeye fırsatım da olmadı. 'Turşunu kuracağız' diye söylenenler var. Ama iş hayatında göze batmıyorum" diyor
Karşımızda aşka inanmayan, evliliği düşünmeyen, özgür ve tek başına ayakları üzerinde durabilen genç bir kadın var. AK Parti Balıkesir Milletvekili Ayşe Akbaş, kendini şöyle anlatıyor: "Son derece özgür bir insanım. Şimdi ben tek başıma bu hayata atılacağım ve ayaklarım üzerinde duracağım dedim. Sıfırdan başladım hayata. Cebimde bir lira para olmadan." Onun şöhreti 22 Temmuz seçimlerini de AKP'nin aldığı müthiş oy oranını da geride bıraktı. Balıkesir tarihinin Sabiha Gökçül Erbay'dan 72 yıl sonra ikinci kadın milletvekiliydi. "Bu kadar resmimi çekmeyin beni Hollywood yıldızı yapacaksınız" diye takılacak kadar kendine güvenli Ayşe Akbaş.

* Kamuoyu da biz de merak ediyoruz. Ayşe Akbaş kimdir?
1961 Sındırgı doğumluyum... Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İşletme Bölümü'nü bitirdim. Mali Müşavirlik stajını tamamladım. 2003'te işyerini açtıktan sonra Balıkesir'de patent vekilliği sertifikasını ilk alan benim.

* Peki ya siyaset?
-İlk kez AKP kadın kollarında siyasete girdim. İl Başkan Yardımcılığı göreviyle başladım. Sonrasında Belediye Meclis Üyeliği'ne seçildim. Siyasette kadın özellikle de AKP de kadınlar sürekli çalışıyorlar. 2006 yılında da İl Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçildim. Sonrasında da Başbakanımızın arzusu yönünde aday oldum.

* Özel hayatınızda da politik misiniz?
İş hayatında politik olmam gerekiyor. İnsanları kırmamak için. Özel hayatımda arkadaşlarımla çok doğalımdır çok gerçekçiyimdir ve hayal kurmam. Hiçbir zaman milletvekilliği hayali kurmamıştım. Başladı ve gitti. Bir güven meselesidir bu.

* Evli değilsiniz
Evli değilim. Hiç evlenmedim, evlenmeye fırsatım olmadı, bakın çok hızlı yaşıyorum. Evlilik konusunda bir düşüncem olmadı. Ve şu anda da böyle devam ediyor. Şartlar ne olur bilemiyorum büyük konuşmak yanlış olur. Nasip işi. Evleneceğim, yuva kuracağım gibi bir düşüncem yok. Başladığım işi dört dörtlük yapmak isterim. Şimdi eşimiz dostumuz elimizde kaldın diyorlar. Turşunu kuracağız diye söyleyenler var. Ama iş hayatında olduğum için çok göze batmıyorum. Ailemden de bir baskı görmüyorum. Şimdi ben evli olmadığım için işin açıkçası fetvavari şeyler söyleyemem. Ama evlilik sevgi ve saygıya dayalı bir kurumdur.

* Ya aşk?
Aşka inanmıyorum. Bu zamana kadar hiç âşık olmadım. Ama aşk biraz daha ayakları yerden kesen bir kavram. Yaşamadığım bir şeyi anlatmam çok zor. Ama öyle diye düşünüyorum. Sevgi ve saygı sürekli kalıcıdır. Güven her daim önde giden bir unsur. Çok oto kontrollüyüm. Büyük konuşmak hoş bir şey değil. Şu anki tarzımla âşık olmam çok zor.