Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Meclis'e seçilen 50 kadın milletvekilinden 11'i bekâr... Akp'den 5, dtp'den 4, chp'den de 2 bekâr kadın vekil meclis'e girdi. Mhp'den ise seçilen 2 vekil de evli
Yemin ederek göreve başlayan yeni Meclis, kadın sayısının yanısıra bekâr vekiller açısından da rekor kırdı. 22 Temmuz'da değişik partilerden seçilip Meclis'e giren 50 kadın milletvekili arasında 11 bekâr bulunuyor. Bekâr kadın vekillerden bazıları, kariyer yapmaktan evlenmeye fırsat bulamamış. Meclis'in kadın vekillerinden Güldal Mumcu ve Pervin Buldan gibi bazıları, eşlerini kaybetmiş, bazıları boşanmış, bazıları ise hiç evlenmemiş. En fazla bekâr kadın milletvekili bulunan parti, aynı zamanda en çok kadın milletvekilini Meclis'e taşıyan AK Parti oldu. AK Parti'den 5, DTP'den 4, CHP'den de 2 bekâr kadın vekil var. AK Parti'den Ayşe Akbaş, Canan Kalsın, Edibe Sözen, Alev Dedegil, Ayşenur Bahçekapılı; DTP'den Aysel Tuğluk, Sebahat Tuncel, Sevahir Bayındır, Pervin Buldan, CHP'den Güldal Mumcu ve Bihlun Tamaylıgil Meclis'in bekâr vekilleri olarak sıralandı. MHP'nin Meclis'e taşıdığı her iki kadın vekil de evli.

BU İŞLER KISMET İŞİ
AK Partili Ayşe Akbaş, neden evlenmediğini anlatırken, "Şimdiye kadar evlilik gibi fikrim olmadı. Çalışmaktan zamanım da olmadı. İnsanların hayatındaki bu tür şeyler için fikrine girmesi lazım. Ben böyle bir şey yaşamadım. Şimdilik böyle bir düşüncem yok. Çok büyük bir sorumluluk aldık. Tek isteğim bizi seçenlere iyi hizmet etmek" diyor. AK Partili Alev Dedegil ise, "Bu işler kısmet işi. Evlilik kurumuna ve evliliğe hiç karşı olmadım. Ama kısmet. Evlenmiş olmak için evlenilmez. Ben çok sevmeden evlilik yapılmasına karşıyım. Çok sevmeden olmaz" yorumunu yapıyor. CHP'li Bihlun Tamaylıgil ise çok yoğun bir iş yaşamı olduğunu ev ile işi dengeleyememekten korktuğu için evlenmeyi düşünmediğini söylüyor. Geçen dönem Meclis'i, bekâr milletvekillerine uğurlu gelmişti. AK Partili Zeynep Tekin Börü, Mehmet Emin Bilgiç, CHP'li Sıdıka Karabekir Meclis'e girdikten sonra evlenmişti. ANAP'lı Hüseyin Güler, AK Partili Sabri Varan, Aydın Dumanoğlu, CHP'li Haşim Oral ise ikinci evliliklerini yapmışlardı.