E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Ekonomi Gündem Siyaset Dünya Spor Yaşam
 
24 Saat
24 Saat
Eğitimi, ekonomik durumu ne olursa olsun kadınlar hep şiddete uğruyor. Erkekler, kıskançlık, boşanma isteği ya da anlık öfkelerle öldürüyor.
Kadına yönelik şiddet, tüm dünyada en acımasız haliyle devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre; her üç kadından biri dövülüyor ya da tecavüze uğruyor, her beş dakikada da bir kadın cinsel taciz ya da şiddete maruz kalıyor. Uluslararası Af Örgütü'nün araştırmasına göre ise cinayet kurbanı kadınların yüzde 70'i eşleri tarafından öldürülüyor. Türkiye'de bir yıl içinde sadece basına yansıyan kadın cinayetlerinin sayısı 24'ü buldu. Eğitimi ve ekonomik durumu ne olursa olsun, kıskançlık, tek taraflı boşanma isteği ya da anlık öfkelerle erkekler öldürüyor. Cinayet aracı ise genelde bıçak ya da tabanca oluyor.

İKİ ÇOCUĞUNUN ÖNÜNDE 32 BIÇAK
Dilek Saner eşinden 15 yıl boyunca hep dayak yedi. Canına tak edip boşandıktan 4 ay sonra 6 ve 12 yaşında iki çocuğunun önünde bıçaklanarak öldürüldü.

29 Mayıs 2008... Adana'da Dilek Saner (30), 4 ay önce boşandığı eşi Hüseyin Karaşahin tarafından 6 ve 12 yaşlarındaki iki çocuğunun gözü önünde 32 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Dilek Saner, 15 yıl önce kaçarak evlendiği seyyar kebapçı Hüseyin Karaşahin'den sürekli dayak yiyip işkence gördü. İşsiz kalan ve uyuşturucu kullandığı belirtilen Karaşahin'i bir kez terk eden, ancak eşinin özür dilemesi sonucu evine geri dönen genç kadın, aynı sorunlar sürünce iki çocuğuyla babaevine yerleşti ve boşanma davası açtı. Boşandıktan sonra eski eşi tarafından sürekli ölümle tehdit edildi. 29 Mayıs gecesi alkollü bir şekilde evine gelen eşinin "konuşalım" demesi üzerine kapıyı açan genç kadın, iki çocuğunun gözleri önünde öldürüldü. Tutuklanan koca müebbet hapis istemiyle yargılanırken, hâkimin "Sanığı tanır mısın" sorusuna "Babamdı ama şimdi değil" diyen ilköğretim okulu 7'nci sınıf öğrencisi H.G.K.'nin (12) öfkesi dinmiyor. Annesinin fotoğrafını karşısına koyarak ders yapan H.G.K., "Annemi çok özlüyorum. Her gece rüyalarıma giriyor. Soyadımı değiştireceğim. Anneannemin yanında kalmak istiyorum" diyor.