SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
  » Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
12. Uluslararası İstanbul Caz Festivali
Caz'dan haberler

Caz'dan haberler

Festivalde cazın farklı alanlarında yaptıkları yaratıcı ve yenilikçi çalışmalarla dünya çapında ün kazanmış sanatçı ve topluluklar yer alıyor:
Fusion caz'ın efsanevi topluluğu Steps Ahead, yorulmak bilmeyen usta basçı Charlie Haden, caz standartlarını melodik pop ve rock kalıplarıyla birleştiren genç yetenek Jamie Cullum, günümüzün en etkili kadın caz vokallerinden biri olan Dianne Reeves, groove-caz'ın yaratıcı ismi David Sanborn, modern cazın sınırları içerisindeki arayışlarına Blondie, Nirvana ve Aphex Twin gibi isimlerinin parçalarını da dahil eden The Bad Plus, caz severlerin festivalde mutlaka izlemesi gereken isimler arasında bulunuyor.

Festival programında ayrıca rock, pop-rock, alternatif pop ve dünya müziği sahnesinden ayaklarınızı yerden kesecek isimler var:
Yıllardır dört gözle beklenen benzersiz sanatçı Tori Amos, dünyanın en ünlü ve en saygın rock sanatçılarından Elvis Costello, naif ve melankolik pop ile türünün en başarılı örnekleri arasında gösterilen Kings Of Convenience, dünya müziğinin en çarpıcı ve melankolik seslerinden Meksikalı Lhasa, soul-caz anlayışlarını, hip-hop ve funk ile birleştiren Soulive ve alternatif rock türlerini Akdeniz ve Pasifik atmosferiyle kaynaştıran Brazzaville, uzun süre aklınızdan silinmeyecek performanslar sergileyecekler. 12. Uluslararası İstanbul Caz Festivali, bu isimlerin yanı sıra pek çok ünlü sanatçı ve topluluğu ağırlayacak.

The Dizzy Gillespie All-Star Big Band: Sürpriz konuk sanatçı, Roy Hargrove!

Genç yaşına rağmen 14 yıllık profesyonel kariyeri ile ünlü trompetçi Roy Hargrove, 14 Temmuz Perşembe günü The Dizzy Gillespie All-Star Big Band ile konuk sanatçı olarak Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde!

Elvis Costello & The Imposters: Elvis Costello tüm hitleri ile Açıkhava'da!
Garanti Bankası sponsorluğunda, 8 Temmuz Cuma günü Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde gerçekleşecek Elvis Costello & The Imposters konserinde, Elvis Costello kariyerinin bir özeti ile hayranlarının karşısında olacak.

Tori Amos: Numaralı biletler tükenmiştir
Sınırlı sayıda ayakta bilet, konserin başlamasından 15 dakika önce Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi gişesinde satışa sunulacaktır.

Steps Ahead: Michael Brecker yerini, Bill Evans'a bırakıyor
Steps Ahead topluluğu ile turneye çıkması planlanan Michael Brecker, bir sağlık problemi nedeniyle aramızda olamayacak. Bir başka ünlü saksafon sanatçısı Bill Evans topluluğun yeni solisti olacak.

Mike Mainieri, Steve Smith, Mike Stern ve Richard Bona'dan oluşan yıldız ekip daha önce defalarca Steps Ahead ile çalışmış usta sanatçıyı da aralarına alarak unutulmaz bir caz şöleni yaşatacak.

Konserler nerede verilecek?
12. Uluslararası İstanbul Caz Festivali konserleri bu yıl Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi ve Babylon'un yanı sıra Sepetçiler Kasrı, Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi Ayhan Şahenk Salonu, Ses Tiyatrosu ve Kanlıca'daki A'jia da yer alıyor. Festival'in artık gelenekselleşen etkinliklerinden Caz Vapuru bu yıl 10 ve 17 Temmuz tarihlerinde Barış Manço Gemisi'ndeki Boğaz turuyla sürerken Genç Caz Konserleri genç amatör müzisyenlere Festival programında yer alma fırsatı vermeye devam ediyor.

Bu yıl İstanbul Caz Festivali'nin coşkusu erken başlayacak. Festival sponsoru Garanti Bankası ve Uluslararası İstanbul Caz Festivali işbirliğiyle düzenlenen sokak konserleriyle festivalin gelişi müjdelenecek. 29 Haziran Çarşamba günü Taksim Meydanı ve 30 Haziran Perşembe günü Suadiye'deki Garanti Bankası şubelerinin önünde saat 16:00'da düzenlenecek konserlerde caz standartlarından oluşan bir seçkiyle müzikseverlere ulaşacak genç cazcılar, kent sokaklarını Festivale hazırlayacak.

Yaşamboyu Başarı Ödülü

12. Uluslararası İstanbul Caz Festivali'nin "Yaşam boyu Başarı Ödülü", 5 Temmuz'da Esma Sultan Yalısı'nda yapılacak Festival açılış galasındaki törende Türkiye'den çıkmış en büyük caz müzisyenlerinden biri olan trompetçi Muvaffak "Maffy" Falay'a verilecek.

1956 yılında Ankara'da çalıştığı bir kulüpte daha sonra Amerika'ya taşınmasını salık veren Dizzy Gillespie'yi büyüleyen Muvaffak "Maffy" Falay, Türkiye'nin ünü ülke sınırlarını aşan ilk solo caz sanatçısıdır. 1960 yılında Almanya'ya giden ve burada Kurt Edelhagen Orkestrası ile çalan Maffy Falay , daha sonra Quincy Jones, Bernt Rosengren ve Don Cherry gibi sanatçılarla çalışma imkânı bulduğu ve "Swedish Radio Jazz Group"'a kabul edildiği İsveç'e taşındı. 1970 yılında Dizzy Gillespie Reunion Orchestra' ya katılan sanatçı, grubu Sevda ile geleneksel Türk müziğini caz müziği ile birleştirmeyi denemiş ilk sanatçılardandır.

FESTİVAL ANA GİŞELERİ
Atatürk Kültür Merkezi : 28 Mayıs - 5 Temmuz'a kadar her gün 10:00-18:00 arası
Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi : 6 Temmuz'dan itibaren her gün 10:00-18:00 arası




Ortaöğretim Kurumları Sınavı
İlköğretim okullarındaki 8 yıllık zorunlu eğitimi tamamlayan 795 bin 292 öğrenci dün yıllardır...
Türkiye Kehanetleri...
Anayasanın sadece üç gün arayla Fransa ve Hollanda tarafından reddedilmesinin ardından tüm gözler Avrupa...
Mehmet Öz ile uzun yaşamın reçetesi
Dünyanın en ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz'e göre kalp krizinin başlıca nedeni aşırı kilolar. Yaptığı...
TCK yürürlüğe girdi
AB'ye uyum için hazırlanan, suçlara ve cezalara yeni düzenleme getiren, yeni TCK bugün nisan ayındaki...
Şampiyonluğun öyküsü
2003-2004 sezonu bittiğinde mutluluktan uçan Aziz Yıldırım, teknik patron Daum'a şu garantiyi verdi: Söz,...
UEFA Şampiyonlar Ligi
Dünyanın en güzel kenti İstanbul mucizevi bir Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yaptı. 6 gollü maçta...
Türkiye'nin Tarikat Gerçeği
Din varken neden tarikatlar oldu? Cami dururken neden bir de tekke çıktı? Kağıt üstünde yasak olan tarikatlar...
IMF'yle yeni dönem
Uluslararası Para Fonu IMF'nin İcra Direktörleri Kurulu, Türkiye'nin gelecek 3 yıl için 10 milyar dolarlık...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu