Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Estore.com.tr

Elektronik ve bilgisayar dünyasının sanal âlemdeki alışveriş merkezi Estore, 7 yıl önce 50 bin dolarla çıktığı yolculukta, 2007 yılında 50 milyon dolar ciro hedefliyor
50 MİLYON $ CİROYA KOŞAN SANAL ELEKTRONİK MAĞAZASI

En yeni teknoloji elektronik cihazlara düşkün olan İzi Adato, eski ortağı Emre Kurttepeli ile birlikte kurduğu Fornet'i Koç Holding'e satınca, yeni bir işe girme fikrini hayata geçirmeye karar verdi. Aklına ilk gelense, ABD'deyken gezmeyi çok sevdiği elektronik perakendecisi Sharper Image mağazasının benzerini Türkiye'de açmak oldu. İstanbul Maslak'taki ofislerinin altındaki mağazayı elektronik araçlar satmak için "Estore" adıyla açmayı düşündü. Ancak ofiste tek başına oturduğu bir akşam, mağaza kiralarıyla uğraşmak yerine Amazon gibi internet mağazasını açmaya karar verdi. İzi Adato, Estore'u kurma sürecini şöyle anlatıyor: "Fiziksel mağaza açtığımda işler iyi giderse kira maliyeti sürekli artacaktı. İnternetin yatırımcı açısından en önemli avantajı teknoloji maliyetinin düşmesiyle, girdi maliyetini aşağı çekmek mümkün oluyor. Türkiye'deki kültürün farklı ihtiyaçlarını görmezden gelmedik."

'KRİZDE DE DEVAM ETTİK'
Ticaretin hızla büyüyeceğini düşünerek yaptığı girişimlere, televizyon ve telefon kanallarını da eklediklerini kaydeden Adato, "Kriz döneminde herkesin aksine biz devam etme kararı aldık. Bu işten çekilen şirketlere işbirliği teklif ederek büyümeye devam ettik. İnternette işbirliği yapmanın yarattığı sinerjiyi anlamak için bazı şirketler krizi bekledi" diye konuşuyor. İzi Adato, internette büyümek için tek başına olmak yerine derinlik yaratmak için iş ortakları elde etmenin değerli olduğunun altını çiziyor ve şunları anlatıyor: "Elektronik ticaretin önünün açılacağına emindik. Bu konuda ortak vizyona sahip olduğumuz Çukurova Grubu ile pek çok işte iş birliği yaptıktan sonra, yüzde 51'lik hissemizi de sattık." Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun elektronik ticarete büyük ilgi gösterdiğini de söyleyen İzi Adato, "Firmaların bayi ağlarının ulaşamadığı bölgede mağaza açan marka olmak istiyoruz" diyor. İzi Adato Estore'un 2000 yılında 50 bin dolarla başlayan elektronik ticaret cirosunu, bu yıl 50 milyon dolara çıkarmayı hedefliyor.