Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Cinayet ile bağlantısı olduğu iddia edilen kamu görevlileri ile Meclis komisyon üyeleri yüz yüze görüşme yapmalı.

Santoro bağlantısını açıklayın

Rahip Santoro cinayeti tüm boyutları ile açığa çıkarılmış bir cinayet olmadı. Hrant Dink cinayeti zanlılarının bu cinayet ile bağlantılarının bulunmasının ihtimali yüksek olabilir. Rahip Santoro cinayeti ile Hrant Dink cinayeti arasında bir süreklilik olduğu izlenimine sahip olduğumuzu gösterelim.

Katilim kimle konuştu?

O.S.'nin Trabzon'dan İstanbul'ahangi vasıta ve kimlerle, hangitarihte geldiği, kimlerle görüştüğü, Agos gazetesi önüne kimlerle ve hangi vasıta ile geldiği ve cinayet sonrasında hangi vasıta ve kimlerle uzaklaştığı konuları açığa kavuşturulmadı. Ayrıca, O.S.'nin cep telefonu ve SİM kartı ile ilgili bariz çelişkilerin giderilebilmesi için ciddi bir araştırma yapılmadığı da ortaya çıktı.

Katillerim emniyet'ten mi?


Müdahil vekillerinin soruşturmanın derinleştirilmesi kapsamındaki taleplerinin bir kısmı, gerekçesiz reddedildi. Örneğin, sanıklardan Erhan Tuncel'in istihbarat elemanı olarak emniyet bünyesinde istihdam edildiği süre boyunca Emniyet'e verdiği bilgileri içeren raporların dava dosyasına getirtilmesi talep edilmesine rağmen, bu talep reddedildi.

Alperenlere bakın

Dava sanıklarının önemli bir bölümü BBP ve Alperenler Ocağı üyesiydi. Bu ilişki soruşturmada tartışılmadı, roller açığa çıkarılmadı.

Gözdağı verenleri bulun

Agos
'un 06.02.2004 tarihlinüshasında, Sabiha Gökçen'inErmeni asıllı olduğu haberi üzerineİstanbul Valiliği tarafından Hrant Dinkgörüşmeye çağrıldı. İstanbul ValiYardımcısı Ergün Güngör, odasında'yakınım' diyerek tanıttığı bir kadındiğeri erkek iki kişi ile birlikte HrantDink ile görüştü. Bu kişilerin kimoldukları, hangi sıfat ve amaçlabu görüşmeye katıldıklarıaçığa kavuşturulmalı.

İlkeler ihlal edildi

Şu ana kadar yapılan ikiduruşmada sadece üç sanığınsorgusu tamamlanabildi veduruşmalar üç-dört aylık sürelerleertelendi. Böylece, ceza yargılamasınınen önemli ilkelerinden biri olansorgunun bölünemezliği ilkesineuyulmadı. Müdahil vekillerinin'birkaç gün üst üste sürecek olankesintisiz duruşma'istemlerine de itibaredilmedi.