Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
19 Ocak 2007'de, çalıştığım gazete binasının önünde silahlı saldırıya uğradım. Katillerimin yargılandığı davada hâlâ sekizi tutuklu, 11'i tutuksuz olmak üzere toplam 19 kişi yargılanıyor. Davanın ilk duruşması geçen yıl 2 Temmuz'da, ikinci duruşması ise 1 Ekim tarihinde yapılmıştı. Üçüncü duruşma ise, yarın yapılacak.

Soruşturmam eksik kaldı

Cinayet öncesinde uzunca bir süreye yayılan cinayete hazırlık süreci söz konusu olduğu halde, davanın hazırlık soruşturması, bu süreç ile cinayet eyleminin bağlantısı kurulmadan sadece Trabzon İli ve Pelitli Beldesi'ne sıkıştı. Bu nedenle de soruşturma, son derece organize olan bu yapıyı ortaya çıkarmakta yetersiz kaldı.

Davam gizlice yürütüldü

Davanın soruşturma süreci, dosyanın tümüne etkili olacak şekilde gizli yürütüldü. Bu durum, maddi gerçekliğe ulaşmada soruşturmayı müşteki tarafın katkısından mahrum bıraktı. Bu nedenle, soruşturmada pek çok yön eksik kaldı.

Sanıklara dikkat edin

Sanıkların eylemlerinin iddianamede yazılı olan bu dört eylemle sınırlı olmadığı kanaatindeyiz.

Tuncel'i araştırın

İstihbarat elemanı olan Erhan Tuncel'in verdiği bilgilerle hazırlanan raporlar aileye verilmedi. Nisan 2006'dan sonra Erhan Tuncel'in vermiş olduğu bilgilerin neden yazılı raporlar haline getirilmediği soruşturulmalı.