Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Fakülte rehberi

Nükleer enerji iki okulda var
Nükleer enerji mühendisliği (SAY-2)
Nükleer enerjinin barışçıl amaçlarla kullanılması için bilimsel çalışmalar yapacak ve nükleer teknolojinin kurulması ve geliştirilmesinde çalışacak nükleer mühendisler yetiştiriyor. Bu alanı tercih edenlerin üstün akademik yeteneğe ve analitik düşünce gücüne sahip olması gerek. Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'nda ve TÜBİTAK gibi kurumlarda ya da üniversitelerde çalışabilirler.

2006 taban puanları
Hacettepe: (lisans) 305.958 (SAY-2)
Marmara: (ön lisans)
327.983 (SAY-1)

Aktüerya bilimleri (SAY-2)
Sigorta şirketlerinde ve mali kuruluşlarda riskli durumlara karşı başvurulacak, konusunda uzman elemanlar yetiştirir. İnsanların doğum, ölüm, hastalık, sakatlık, emeklilik gibi yaşamını etkileyen; deprem, sel, yangın, hırsızlık gibi mali durumunu etkileyen konularda risk durumunu analiz etmek, finansal önlemler almak aktüerya biriminin görevidir. Sigorta şirketlerinde risk hesaplama uzmanı olarak görev alarak görev alabilirler.

2006 taban puanları
Hacettepe 303.197

Çevre mühendisliği (SAY-2)
Amacı; su, hava, toprak kirliliği, doğal kaynakların kullanımı, geliştirilmesi ve yönetimi, katı ve tehlikeli atıkların yönetimi, evsel ve endüstriyel atık suların artırılması gibi konularda hem teorik bilgi verilmesi hem de arazi ve laboratuvar uygulamaları ile alt yapının oluşturulması. Çevre sorunlarına duyarlı, ekonomi, sosyoloji gibi konulara ilgili kişiler başvurabilir. Çevre, Bayındırlık ve Kültür Bakanlıkları'nda planlamacı ve denetçi olarak görev alabildikleri gibi kent planlamasında belediyelerde ve özel sektörde endüstri alanında faaliyet gösteren kuruluşlarda altyapı, içme suyu ve atık su projelerinde çalışabilirler.