Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Ekonomi Gündem Siyaset Dünya Spor Yaşam
 
24 Saat
24 Saat
Türk siyasetinin "İsmet Abisi" neredeyse yarım asır devletin kilit noktalarında oldu. Üç askeri darbe gördü. Hep Demirel'le birlikteydi. 1991'den sonra hem İçişleri hem de Savunma Bakanlığı yaptı. Sezgin'e Türk Gladiosu'nu sorduğum zaman şöyle dedi: "Gladio olayında NATO'ya karşı olan güçlerle mücadele amacıyla çalışmalar yapılmıştır. TSK'da da kendi kanun ve görevleri içinde yasal kurumları olmuştur. Ben gerek Savunma gerekse İçişleri Bakanlığım sırasında Gladio ya da başka adla, yasal olmayan hiçbir kuruluşa tanık olmadım. Türkiye'de böyle bir örgütün varlığına da inanmıyorum." Sezgin daha daha geniş çerçevede olayı değerlendirirken ise şöyle konuştu: "Ancak devletin yüce çıkarları gerektirdiği zaman dünyada rutin dışına çıkıldığı da görülmüştür. Devletin görevlileri ve sorumluları tarafından yapılması gereken bazı işler, devlet görevlisi olmayan sorumsuz bir takım kişilere verilmiştir. 12 Eylül 1980'den sonra bu kabil faaliyetlerin olduğu açıkça görülüyor. Demokrasinin işlediği yerde ve zamanda böylesine kuruluşlar da, faaliyetler de olmaz."

ECEVİT'LE HİÇ KONUŞMADIM

HİKMET ÇETİN: Hikmet Çetin 30 yıl boyunca Türkiye'nin yönetiminde kilit noktalarda bulundu. 1978'de Ecevit'in kabinesinde Başbakan Yardımcısı'ydı. 1991'de DYP-SHP koalisyonunda Dışişleri Bakanı oldu. Çetin "Böyle bir örgütle ilgili hiçbir bilgi ya da belge önüme gelmedi" dedi. Çetin'e de "Ecevit'le hiç kontrgerillayı konuştunuz mu?" diye sordum. Çetin "Ecevit'in kontrgerilladan ilk kez söz ettiği dönemde Devlet Planlama Teşkilatı'nda çalışıyordum. Daha sonra da bu konuyu görüşmedik" dedi.

KONTRGERİLLAYI DUYMUŞTUM

HİKMET SAMİ TÜRK: Prof. Hikmet Sami Türk, Bülent Ecevit'in 11 Ocak 1999'da kurduğu azınlık hükümetinde Savunma Bakanı oldu ve TSK ile 5 ay çalıştı. Türk "Benim Bakanlığım döneminde böyle bir oluşumdan haberim ve bilgim olmadı" dedi ve şunları söyledi: "5 ay Savunma Bakanlığı yaptım. Bakanlığı üstlendiğim zaman bana çeşitli brifingler verildi ama böyle bir oluşumla ilgili herhangi bir brifing almadım. Ecevit bir dönemde kontrgerillanın varlığından söz etmişti ama biz bu konuyu hiç konuşmadık."