SABAH - Ne Daum'la ne Daum'suz
   
16 Ağustos 2006 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Şampiyonluğun öyküsü
Bir gol Yıldırım'dan bir gol de Daum'dan
Anelka da Ortega gibi olmasın
Ne Daum'la ne Daum'suz
Bir zafer maratonu böyle başladı
Yazık oldu 9 puana
28 hafta lider olan tartışılır mı?

Ne Daum'la ne Daum'suz

Fenerbahçe Yönetimi ikinci yarının tamamında adeta papatya falı baktı.

Yenilgilerde topun ağzına gelen Alman çalıştırıcı şampiyonlukla kredisini yükseltti. Lig bitti ama tartışma bitmedi.

4-3'lük Beşiktaş yenilgisi sonrası Fenerbahçe Stadı'nda hiç kimse kalmamıştı. Ama Protokol Tribünü'nde hala birileri vardı. En ön sırada Başkan Aziz Yıldırım sessizce oturuyordu. Arka sırada ise diğer yöneticiler vardı. Uzun süre kimsenin ağzını bıçak açmadı. Ardından maçın değerlendirilmesi yapıldı. Oynanan futbol iyiydi. Ama hatalı goller yiyen Rüştü, savunma ve kaçan goller can sıkmıştı. Aziz Yıldırım'ın talimatıyla kimse konuşmadı ve bu yenilgiden en az zararla ayrılma politikası izlendi. Fakat Fenerbahçe'de önemli bir düşüş yaşanıyordu. Anelka sakatlanmıştı. Alex, Nobre ve Tuncay fazla etkili değillerdi. Kazanılan maçlarda bile taraftar fazla memnun değildi.

MHK Başkanı değişiyor
Denizlispor'la oynanan olaylı maçı penaltılarla kazanan Fenerbahçe'de Başkan Aziz Yıldırım'ın İTÜ'de yaptığı bir konuşma bütün Galatasaray camiasını ayağa kaldırmıştı. Konuşmasının bir bölümünde, "Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı alması tesadüftü" diyen Yıldırım'a büyük öfke yağdı. Ardından Trabzonspor'la oynanan maç Türkiye'nin gündemine oturdu. Bu maçta Nobre'nin attığı ilk golde ofsaytı görmeyen yardımcı hakemi yüzünden Cem Papila, Cem Papila'yı koruduğu için de MHK Başkanı Sabri Çelik büyük eleştiri aldı. Sonunda Trabzon'da halk sokaklara döküldü. MHK Başkanı görevden alındı, yerine Ufuk Özertem atandı.

Tarihi hezimet
OlimpiyatStadı'nda oynanan kupa maçına da sarı-kırmızılı takım bu motivasyonla çıktı. Ama Fenerbahçe'de Daum'un da önemli taktik yanlışları vardı. Özellikle Ribery'nin Deniz'le marke edilmesi daha ilk yarım saatte skoru 3-0'a taşıyordu. 5-1'lik tarihi hezimetin ardından Fenerbahçe Yönetimi kararını vermişti: "Eğer Kadıköy'de rövanş alınmazsa Daum'la yollar kesinlikle ayrılacaktı." Bu arada bazı futbolcuların da gönderilmesi gündeme gelmişti. Aziz Yıldırım bu maç sonrası futbolcularla toplantı yapmaktan son anda vazgeçti. Ama taraftar öfkeliydi. Rüştü yine beklenenin altında performans göstermiş, savunma dökülmüş, Alex orta sahada kaybolmuştu. Bu maçtan üç gün sonra Fenerbahçe, Ankara'da Ankaragücü karşısına çıktı. Ümit'in yaptırdığı penaltıyla maçı 1-0 kaybeden Fenerbahçe yine de sahadan mutlu ayrılıyordu. Çünkü takipçisi Galatasaray da kendi sahasında Gençlerbirliği'ne 2-1 mağlup oluyor ve iki takım arasındaki 4 puanlık fark kapanmıyordu.

Formanız İçin Oynayın
Sıra dev finale gelmişti. Fenerbahçe ile Galatasaray bitime 1 hafta kala Kadıköy'de karşılaşacaklardı. Fenerbahçe taraftarı Daum'a, Galatasaray taraftarı da Hagi'ye son maç nedeniyle oldukça kızgındı. Dev derbi bir anlamda iki teknik adamın kader maçı haline gelmişti. Kaybeden gidecek, kazanan kalma yolunda avantaj sağlayacaktı. Daum kupa finalinde yaptığıhatayı bu kez tekrarlamadı. Ribery'yi Serkan ve Tuncay ikilisiyle marke etti. Selçuk'u sürpriz adam olarak sağ kulvardan ileri çıkardı. Kötü oynamasına karşın uzun süre Nobre'yi sahada tuttu. Ve maçı 1-0 kazanan taraf oldu. Bu maç öncesi Alman çalıştırıcının futbolcularla yaptığı toplantıda söyledikleri galibiyet için gerekli motivasyonu sağlamıştı: "5-1'i unutturmak için elimize büyük bir fırsat geçti. Ankara'da kazansaydık bu maçla şampiyon olamayacaktık. Şimdi kazanıp şampiyonluğumuzu ilan etme fırsatımız var. Çıkın, formanız için, kendiniz için oynayın. Son düdüğe kadar, skor ne olursa olsun etkilenmeyin. Ve kesinlikle hakemle uğraşmayın."

Daum'un bu sözleri sonrası Fenerbahçe rövanşı 1-0 kazanıyor ve ligdeki 16. şampiyonluğuna ulaşıyordu. Evet, Fenerbahçe'nin 16. şampiyonluğunun kısaca öyküsünü aktardık 4 gün boyunca sizlere. 16 şampiyonluk içinde belki de en gerilimli olanlarından birini kazandı Fenerbahçe. MHK Başkanı'nın değişimi, yönetim-Daum arasındaki gerilimler, 4 Büyükler arasında hiç bitmeyen kavgalar, tribünden edilen küfürler. Sezon biterken Fenerbahçe seyircisi bir de Daum tartışması yaşıyordu. Bu konuda Aziz Yıldırım son noktayı şampiyonluk maçının sonrası koydu: "Daum kalacak." Daum'un basın toplantısındaki yanıtı ise ilginçti: "Bu şartlardan sonra kalır mıyım bilmiyorum."

Altan Tanrıkulu





Marmara depreminin 7. yıldönümü
Merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan 17 Ağustos 1999 yılındaki 7.4 büyüklüğündeki Marmara Depremi'nin...
Yeni nesil bekaret yaşını 12'ye düşürdü
Uğruna cinayetler bile işlenen bekaret, yeni kuşak için tabu olmaktan çıktı. Bekaret yaşı 12'ye kadar...
Uyuşturucu Dosyası
16 yaşındaki liseli Melis'in ölümü, gözleri yeniden uyuşturucu batağına çevirdi. SABAH, bu batağa saplanan...
Tek umut ÖSS değil
ÖSS'de başarılı olamayanlar için SABAH'tan dev yazı dizisi Yurtdışı üniversiteler rehberi. Dünyanın 73...
SABAH ile Serbest Ekonominin 20. yılı
Türkiye ekonomisi 80'li yıllarda bir dünya ekonomisi olma yolunda tarihi adımlar attı. Ancak 90'lı yıllar...
Savaşın bedeli
İsrail'in "iki cepheli" savaşının şiddeti, yağdırdığı bombaların gürültüsü Filistin ve Lübnan halkının...
İsterseniz İran'da başınızı açabilirsiniz
Ultra Muhafazakar Cumhurbaşkanı Ahmedinecad'ın sağ kolu, Cumhurbaşkanı yardımcısı Rahim Meşai, "İran'da...
Puanınızı siz hesaplayın
1 milyon 537 bini aşkın adayın yarıştığı ÖSS'nin sonuçları 15 Temmuz'da açıklanacak. Ancak SABAH'ın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu