16 Ağustos 2006 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Şampiyonluğun öyküsü
Bir gol Yıldırım'dan bir gol de Daum'dan
Anelka da Ortega gibi olmasın
Ne Daum'la ne Daum'suz
Bir zafer maratonu böyle başladı
Yazık oldu 9 puana
28 hafta lider olan tartışılır mı?

Anelka da Ortega gibi olmasın

Anelka transfer edildikten sonra futbolcularla bir toplantı yapan Başkan Yıldırım, "Anelka'ya Ortega'ya davrandığınız gibi davranmayın" diyordu.

İlk yarının ortalarına doğru gelinirken Daum'a yönelik tepkiler Trabzon'da alınan 2-0'lık galibiyetle diniyor, bu kez Nobre'yi oyundan atan hakem Selçuk Dereli hedef adam haline geliyordu.. Fenerbahçe bütün bu gelişmeler olurken çok önemli bir dönemece girmişti. Kadıköy'de bütün maçlarını kazanan Kanaryalar bir de Manchester United'ı 3- 0'lık skorla yenince herkes, "Bu sezon şampiyon belli" demeye başlamıştı..

Transfer Rekoru
Yedek ağırlıklı bir kadroyla oynayan Manchester maçında hat-trick yapan Tuncay gündemin ilk sırasına oturuyor, ama 3 gün sonraki Galatasaray maçının en kötülerinden biri olarak dikkat çekiyordu. Sezon başından beri Fenerbahçe orta sahasının dinamosu olan Aurelio cezalı olduğu için Galatasaray'a karşı oynayamadı. Maçtan 1-0 yenik ayrılan Fenerbahçe, ilk yarıyı 4 puan farkla lider kapıyordu. Ancak Daum'un sezon bitiminde Köln'e gideceği dedikoduları hala kulislerde ilk sırayı alıyordu. Antalya'da ligin ikinci yarısına hazırlanan Fenerbahçe'de, bir kez daha Daum- Hooijdonk krizi yaşandı. Ama bu döneme asıl damgasını vuran olay, Fransız yıldız Nicolas Anelka'nın transferiydi. Maddi sıkıntı içindeki Manchester City'den alınan Anelka ile 3.5 yıllık sözleşme yapılıyor, imza atıldıktan sonra Başkan Yıldırım futbolculara şunları söylüyordu: "Anelka'yı içinize alın ve ona Ortega'ya davrandığınız gibi davranmayın!.." Anelka ilk maçlarında istenen performansı veremiyor, özellikle mevkii konusunda büyük sıkıntı yaşıyordu. Daum, Fransız yıldızı, bazen santrfor bazen sağ kanat bazen de orta sahada oynatarak onu daha yararlı hale getirmek istediyse de Anelka tam olarak özelliklerini sergileyemedi.

Zaragoza Hezimeti
Ligde istediği sonuçları alan ve koltuğunu koruyan F.bahçe, UEFA Kupası'nda İspanyol Zaragoza'yla eşleşmişti.. Herkes, "Fenerbahçe turu kesin geçer" derken Kadıköy'de alınan 1-0'lık yenilgi camiada şok yarattı. Suçlu Daum'du.. Fenerbahçe net pozisyon üretmekte zorlanmış, sıradan bir İspanyol takımına yenilmişti. İkinci maçta da 2- 1'lik sonuçla sahadan yenik ayrılan Fenerbahçe, tam anlamıyla kaos içindeydi. Hatalı goller yiyen Rüştü ve hatalı on bir kuran Daum, eleştiri oklarının hedefiydi. 25. haftada Denizlispor'a yenilen Fenerbahçe, Gaziantepspor'u 2-0 yeniyor, Sakarya deplasmanından da son dakikada Luciano'nun attığı golle 3 puanı kurtarıyordu. Sıra Beşiktaş derbisindeydi.

Ve Unutulmaz Derbi
Unutulmaz maç Fenerbahçe'nin iyi futboluna karşın büyük savunma hataları ve Rüştü'nün gününde olmayışı yüzünden 4- 3'lük yenilgiyle bitiyordu. Bu arada Beşiktaş tarihinin en büyük direnişlerinden birini gösteriyor ve 10 kişi oynamasına, kalecisi olmamasına karşın rakibini son dakika golüyle devirmeyi başarıyordu. Bu maçtan önce Fenerbahçe tribünlerine asılan "Rıza Efendi 2 ekmek, 1 süt" pankartı büyük tartışma başlattı. Başbakan Tayyip Erdoğan, bizzat Rıza'yı arayarak bu büyük ayıbı kınadığını söyledi. Maçtan sonra Fenerbahçe taraftarının büyük mücadele gösteren Beşiktaşlı futbolcuları alkışlamasıysa, gecenin belki de en güzel görüntüsüydü.

Altan Tanrıkulu




Marmara depreminin 7. yıldönümü
Merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan 17 Ağustos 1999 yılındaki 7.4 büyüklüğündeki Marmara Depremi'nin...
Yeni nesil bekaret yaşını 12'ye düşürdü
Uğruna cinayetler bile işlenen bekaret, yeni kuşak için tabu olmaktan çıktı. Bekaret yaşı 12'ye kadar...
Uyuşturucu Dosyası
16 yaşındaki liseli Melis'in ölümü, gözleri yeniden uyuşturucu batağına çevirdi. SABAH, bu batağa saplanan...
Tek umut ÖSS değil
ÖSS'de başarılı olamayanlar için SABAH'tan dev yazı dizisi Yurtdışı üniversiteler rehberi. Dünyanın 73...
SABAH ile Serbest Ekonominin 20. yılı
Türkiye ekonomisi 80'li yıllarda bir dünya ekonomisi olma yolunda tarihi adımlar attı. Ancak 90'lı yıllar...
Savaşın bedeli
İsrail'in "iki cepheli" savaşının şiddeti, yağdırdığı bombaların gürültüsü Filistin ve Lübnan halkının...
İsterseniz İran'da başınızı açabilirsiniz
Ultra Muhafazakar Cumhurbaşkanı Ahmedinecad'ın sağ kolu, Cumhurbaşkanı yardımcısı Rahim Meşai, "İran'da...
Puanınızı siz hesaplayın
1 milyon 537 bini aşkın adayın yarıştığı ÖSS'nin sonuçları 15 Temmuz'da açıklanacak. Ancak SABAH'ın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu