Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Bu yıl yaz gelinleri için straplez modeller çoğunlukta

2007’nin düğün trendleri

Esra ÇORUH
Mükemmel bir düğün için gelinliğiniz kadar evleneceğiniz mekân, masa süslemeleri ve pasta seçiminiz de çok önemli. Geleneksel düğünlerin artık geride kaldığı günümüzde, bakın neler moda
Şimdi tüm gelin ve damat adaylarının "Gelinlik, damatlık tamam da, düğünün de trendi mi olur?" dediğini duyar gibiyim... Ama maalesef, düğün ve organizasyonlar da yılın moda renklerine, mekânlarına göre değişim gösteriyor. Burada en önemli şey, yapacağınız düğünün sizin stilinizi ve ilişkinizi yansıtması. Ve elbette bunun başta kendiniz olmak üzere, tüm davetliler için de eğlenceli bir düğün olması.

İhtişam ve gösteriş
İhtişam 2007 düğünleri için söylenecek ilk kelime. Arkadaş arasında bir kutlama yapmak ya da aile arasında yemek gibi şeyler bu yıl 'out'. Onun yerine, nikâhtan sonra uzun süre konuşulacak gösterişli ve sofistike düğünler tercih ediliyor.

Kare masalar
Düğününüzde yemek masalarının yuvarlak veya dikdörtgen olmasını düşünüyorsanız, bu fikirden vazgeçin! Şimdi hem taşıması daha rahat olduğu hem de daha modern göründüğü için kare masalar 'in'!

Çevreci davetiyeler
Her sektörde olduğu gibi, çevre dostu düğünler yapmak hem kendiniz hem de gelecek nesil için giderek önem kazanıyor. Bu yüzden siz de, hiç olmazsa davetiyenizi dönüşümlü kağıttan tasarlayabilirsiniz. Hatta yurtdışında şu aralar organizasyon ve catering firmaları 'organik' yemek servisi bile veriyor...

Kokteyl saati eğlence
Düğünlerde kokteyl saati, gelin ve damatın son hazırlıkları yaparken, davetlilerin de birbiriyle kaynaştığı saatlerdir. Şimdi çiftler kokteyl saatlerine daha da heyecan katmak için canlı performans sunan müzisyenlerle anlaşıyor. Böylece parti çok erken saatlerde başlamış oluyor! Flamenko dansçıları, ateşle şov yapanlar bile bu canlı performanslara alternatif...

Rota İtalya
İtalya'nın birbirinden güzel mekânları, 'konuşulacak' bir düğün isteyenlerin tercihi bu aralar. Bağların içinde küçük bir kasaba da mı, yoksa tarihi bir şatoda mı istersiniz, karar verin...

Beyaz masalar 'out'
Artık düğünlerde görmeye alışık olduğumuz beyaz masa ve sandalye örtüleri kalmadı! Şimdi organizasyon firmaları farklı renkleri deniyor. Yeşil tonları şu an en çok tercih edilen renkler arasında. Başka bir alternatif de, çikolata kahvesi. Kahverengi masa düzeni hiç bu kadar moda olmamıştı. Özellikle uçuk mavi ve pembe tonlarıyla tamamlandığı zaman çok trendy bir görünüm yaratıyor.

Tatlı seçenekler
Çocukluğunuzun o çok sevdiğiniz şekerlerini, nikâh şekeri olarak vermeye ne dersiniz? 1950 veya 60'ların havasında bir gelinlik de buna çok uyar. Ne de olsa tüm moda dünyası geçmişin izini sürüyor...

Düğün pastası
Düğünün en önemli ayrıntılarından biri de düğün pastası. Tadından çok görüntüsünün önemli olduğu tartışılamaz ama pasta siparişinizi vermeden önce, birkaç karışımı tadıp ona göre karar verin. Pasta süslemelerinde ise şekerden yapılmış çiçekler ya da gümüş renkli süslemeler son günlerin en gözde süslemeleri. Siz de deneyebilir ya da catering firmanızdan düğün temanıza uygun daha yaratıcı bir pasta isteyebilirsiniz.


TEK RENK BEYAZ DEĞİL

Bu yıl Avrupalı birçok tasarımcı gelinlikleri renklendirdi. Şu sıralar İtalya'da beyaz gelinlik bulmanın zor olduğu bile söyleniyor. Uçuk pembe ve şampanyanın yanı sıra açık griyi de deneyebilirsiniz. Ya da beyaz gelinliğinizin fiyonk gibi bir detayını bu renkten seçebilirsiniz.

Siyah-beyaz uyumu
2007'nin en önemli trendlerinden birisi de beyaz gelinlikte siyah detaylar. Örneğin nakış, taş ya da kurdeleyle siyah-beyaz uyumunu yakalayabilirsiniz.

Renkli mücevher
Gelinliğin üzerine takılabilecek mücevherler hep inci veya sade pırlanta takılar olurdu. Ancak şimdi mor, kırmızı, hatta siyah taşlı mücevherler ve sarı altın aksesuarlar çok moda.

Teninizi saklayın
Bu yıl gelinlikler oldukça kapalı. Sırt dekoltesi neredeyse hiç yok. Yaz gelinleri için straplez modeller çoğunlukta.

Çiçek detayları
Sezonun modası olan üç boyutlu çiçek motifleri gelinliklerde çok kullanılıyor. Sade bir gelinlik seçseniz de küçük bir çiçek motifiyle bu trende uyun.

Duvakta dantel
Gelinlik denildiğinde dantel kaçınılmaz. Dantel bir duvak veya baştan aşağı dantel bir gelinlik çok şık bir seçim olacaktır.

Etekler kabarık
Bu yıl kabarık etekler çok moda. Yazın etekleri fırfırlı bir gelinlik çok hoş durur.