Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Tatile çıkacak erkeklerin en önemli dertlerinden biri de; tüylerinden kurtulmaktır. Lazer epilasyonun tatile çıkmadan 10-15 günönce yapılması gerekir. Tatilden döndükten sonra bir süre deri bronz olduğu için lazer yapılamıyor. 1.5-2 aylık aralarla yapılan 4-6 seansın sonunda sırt bölgesindeki tüyler bir daha oluşmamak üzere kaybolur. Sırt bölgesi içint ek seans yarım saat sürer. Sırt tüylerinden kurtulmak isteyen biri, lazer işlemini bu ay yaptırabilir. 15 gün sonra, sırtı temiz olarak tatile çıkabilir. İşlemi 1.5-2 ay sonra tekrarlatmalıdır. 4 tekrardan sonra, tüyler tamamen yok olur.

BOTOKSA EŞLERİ GETİRİYOR
* Erkekler de kadınlar gibi botoks yaptırıyor mu?
Genellikle orta yaş erkeklerin en fazla talep ettiği konulardan biri botoks. Bakımlı olma alışkanlığı yerleştikçe, ameliyatsız teknikler daha çok artıyor. Erkeklerde botoks en fazla göz kenarı ve kaş arasına tercih ediliyor. Kaş arasına yapılmasının nedeni; yüzdeki sert görüntünün ortadan kaldırılmak istenmesi. Botoks bazen migrene de iyi geliyor ve bu yüzden de tercih ediliyor.

ÇENE UCUNU UZATIYORLAR
* Kadınlar eşlerinin botoks yaptırmasını destekliyor mu?
Erkekler bize genelde eşleriyle birlikte geliyor. Özellikle iş dünyasının ilgisi büyük. Erkeklerde kullanılan dolgular en fazla yüze, yanak çizgilerine ve dudak kenarlarına yapılıyor. Bu bölgelerdeki yorgunluk ve uykusuz görüntüsü veren çizgiler ortadan kalktığında, daha dinamik bir yüz ifadesi ortaya çıkıyor. Geçen hafta, Türk Estetik Cerrahi Derneği'nin düzenlediği bir toplantıda, yeni bir dolgu maddesinin lansmanı yapıldı. Türkiye'de ilk kez kullanılan bu madde; özellikle erkekler için elmacık kemiğini büyütmek ya da çene ucunu uzatmak için kullanılıyor. Bu; 15-20 dakikalık bir işlem. Yüzü ciddi şekilde değiştiriyor. Çok silik bir yüz ifadesi olanlarda daha erkeksi hatlar yaratıyor. Erkeklere, tatile gitmeden önce yaptırmalarını öneririm. Güneş ışığının çok olduğu yerlerde kaşlarımızı çatma hareketleri çizgileri artırır. Botoks bunu engeller. Kadınlar daha cesaretli ve ağrıya daha dirençli. Erkekler ağrıya gelemiyor.

* Bir erkeğin botoksu anlaşılır mı?
Bu tür dolgu maddelerine ihtiyaç varsa; yapıldığında anlaşılmaz. Abartılı yapıldığında anlaşılırlar. Dolgu maddelerinden sonra tatile çıkma süresi 2-3 gündür. "Hemen tatile gideceğim" diyenlere ise, yüksek koruyucuları öneriyoruz.