Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Aşırı kilolulara, kalp ve akciğer hastalarına ve sigara içenlere karın germe ameliyatı yapmak istemem. Ameliyattan ay önce sigarayı bırakmak şart! Çünkü dokular beslenemediği için damarlar büzüşüyor. Sıyırdığımız deriye kan gitmiyor, doku yaşamıyor. Operasyon tarihinden en az 3 ay önce sigarayı bırakmamış olanlara İngiltere'de ameliyat yapılmıyor.

SPOR YAPMAK YETMEYEBİLİR
* Selülitin giderilmesinde kullanılabilecek bir estetik var mı?
Selülit için cerrahi müdahale yapılamaz. Tedavisinde en etkili alet; 'Wellasput'tur. Liposuction ile selülit biraz azalır ama bu da tam bir sonuç vermez. Selülit derinin portakal kabuğu gibi görünmesi anlamına gelir. İnsanlar çıkıntılara da selülit diyerek, yanılgıya düşüyorlar.

* Kadınların vücutlarının sarkan yerlerinin düzelmesi için ne yapılmasını öneriyorsunuz?
Karında ve kollarda cerrahi işlem öneriyorum. Çok sarkma yoksa, 'termaj body' adlı uygulama da etkili olabilir. Uyluk bölgesi için hastayı önce termaja yönlendiririm. Tedavi olamayacak durumda olanlara ise, uyluk germe işlemini öneririm.

* Sizce hangi aşamada vücut artık sporla toparlanamaz ve cerrahi müdahale şart olur?
Bir bölgede yağ toplanması aşırı derecede ise, o bölge artık sporla toparlanamaz. Bir insan diyetten ve spordan bir miktar fayda görür ama kemikleşmiş yağ dokusundan kurtulamaz. Sporu zaten hep öneriyoruz. Eğer vücutta aşırı sarkma yoksa, cerrahi dışı yöntemi öneririz. Alınacak kararda; derinin cinsi ve hastanın yaşı da önemlidir.

DOĞUMDA KARIN GERİLMEZ
* Doğumla birlikte karın germe işlemi yapılabilir mi?
Onları önermiyorum. Karnı, doğumun üzerinden 6 ay geçtikten sonra gerdirmek gerekir. Ancak kadınların rahimleri alınırken, bazen bu işlemi de uyguluyoruz. Kadın doğumcu giriyor, yeri ben hazırlıyorum. Açması, kapaması bana ait. Onlar rahmi alıp çıkıyor, bense karın germeyi gerçekleştiriyorum. Safra kesesi ameliyatından sonra da yapabiliyoruz.

* Karın germeden sonra çocuk doğurmak mümkün müdür?
Çocuk da doğurulabilir, sezaryen de yaptırılabilir. Biz, "Bir yıl içinde çocuk doğuracaksanız, karın germe işlemi yaptırmayın. Onun yerine liposuction yaptırın. O bölgelere hamilelikten önce liposuction yaptırın" diyoruz. Karın germeyi doğumdan 1-2 sene sonraya bırakmak, en sağlıklı yöntemdir.