Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Özellikle prostat kanseri, teşhisinden itibaren erkek cinselliğini olumsuz yönde etkilemektedir. Teşhis nedeniyle oluşan depresyon hali cinsel fonksiyonları bozmakta ve tedavi seçeneklerinden bazıları cinsel aktiviteye kalıcı zararlar verebilmektedir...
Prostat hastalıklarının (prostat iltihabı, prostatın iyi huylu büyümesi ve prostat kanseri) cinsel fonksiyon bozukluğu yaptığı artık bilimsel olarak bilinen bir gerçektir. İdrara çıkma bozukluğu bulunan ve buna bağlı hayat kalitesinde düşüş olan kişide cinsellik ikinci planda kalmaktadır. Sık ve ağrılı idrar yakınmaları, fiziksel olarak yorgunluğa ve cinsellikte başarısızlığa neden olur.

İltihaplı hastalarda sık sık oluşan ve genital bölgede farklı yerlere yansıyabilen ağrı, yine bu kronik hastalıktan kurtulamama nedeniyle oluşan psikolojik rahatsızlıklar erkeklerde ereksiyon bozuklukları olarak ortaya çıkabilmektedir. Prostat kanseri de teşhisinden itibaren erkek cinselliğini olumsuz etkilemektedir. Önce teşhis nedeniyle oluşan depresyon hali cinsel fonksiyonları bozmakta, ardından tedavi için sunulan seçeneklerden bazıları cinsel aktivite üzerinde kalıcı olabilecek zararlar verebilmektedir.

HIZLA İYİLEŞEBİLİYOR
Prostat hastalıklarının tedavi edilmesi cinsel fonksiyonlar üzerinde olumlu etkiler yapmaktadır. Tedavi ile prostat üzerinde iltihabi reaksiyonlara ve prostat dokusunun idrar ve sperm kanallarını tıkamasına bağlı oluşan stres ortadan kalkmakta ve tekrar normal işlemeye başlayan sistem normal cinsel aktivitelerine hızla dönebilmektedir.