Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Prostat hastalığında öncelikle diyet, yaşam stilinde düzenlemeler, bitkisel yöntemler ve ilaç tedavilerine başvuruluyor. Eğer cerrahi gerekiyorsa, hastanın normal günlük aktivitelerine bir an önce dönmesine olanak tanıyan ve cinsel fonksiyonlarını koruyan ameliyat teknikleri uygulanıyor...
Son yıllarda toplumda ortalama yaşam sürelerinde artışlar, bireylerin hayat kalitesi beklentilerindeki yükselmeler gibi nedenlerle prostat hastalıklarına olan ilgi ve tedavilere olan ihtiyaç hızla artmaktadır. Prostat iltihapları konusunda yapılan birçok çalışma ile olayın ortaya çıkış nedeni daha iyi anlaşılmış, tedavileri konusunda deneysel bazda çalışmalarla alınan sonuçlar pratik uygulamalara yansıtılmış ve çeşitli standardize edilmiş tedavi protokolleri üretilmiştir.

Eskiden kronik adı verilen ve hastalara tedavisi olmadığı telkin edilen prostat iltihapları, artık medikal ve diyetsel kombine tedavilerle başarılı bir şekilde iyileştirilmektedir. İyi huylu prostat büyümesi (BPH) tanı ve tedavisinde modern teknolojinin özellikle görüntüleme yöntemlerinde ve lazer teknolojilerinde sunduğu yenilikler sayesinde, bu hastalık da erkeklerin korkulu rüyası olmaktan çıkmış, erken tanı ve yerinde takip ile prostat büyümesinin kronik ve kalıcı komplikasyonları gelişmeden hastalığa en uygun tedaviler uygulanır hale gelmiştir.

BAŞARILI SONUÇ ALINIYOR
Öncelikle, diyette alınacak bazı önlemler, yaşam stilindeki düzenlemeler, çeşitli bitkisel veya medikal ilaç tedavileri uygulanmalıdır. Bunlardan fayda göremeyen bireylere de kendisine en uygun cerrahi yöntemlerden birinin seçilmesi ile tedavi yoluna gidilmelidir. Bu konudaki en son ve en popüler yenilik, ülkemizde artık geniş kullanım alanı bulan lazerle prostat tedavileridir. Sanıldığının aksine her hasta için ideal ve tek seçenek olmasa da diğer tedavileri tamamlayıcı etkileri ve kullanımdaki kolaylığı ile prostat tedavisinde önemli bir araç olmuştur.

Son aylarda uygulamaya sunulan bir başka yenilik de prostatın mikrodalga enerjisi ile tedavisidir. Yöntemin lazer uygulamalarına göre uygulama kolaylığı olmakla birlikte, etkinliği daha düşük görülmektedir. Ancak idrar yapamayan ve diğer yöntemlerin hiçbiri ile ameliyat edilemeyen hastalarda veya prostat hacmi çok fazla olmayan ve önceliği başta cinsellik olmak üzere tüm vücut fonksiyonlarının korunması olan hastalarda başarı ile kullanılmaktadır.