E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Ekonomi Gündem Siyaset Dünya Spor Yaşam
 
24 Saat
24 Saat
Zihin özürlüler imkân verildiğinde, bilinçli aileler tarafından yetiştirildiklerinde büyük başarılara imza atıyor. Yüzmede olimpiyat şampiyonu olan Down Sendromlu Durducan da bunlardan biri. Geçtiğimiz yıl Çin'deki 12. Özel Olimpiyatlar Dünya Yaz Oyunları'nda altın madalya kazanan Durducan şimdi 16 yaşında, ailesinin desteği ve sevgisiyle yeni başarılara imza atmaya hazırlanıyor, tüm arkadaşlarına örnek oluyor. Onsekiz aylıkken yürüyebilen, 3.5 yaşındayken konuşmaya başlayan Durducan'ın annesi Sevim Nevruz tüm zamanını çocuğuna ayırdı, onu asla rehabilitasyon merkezlerine göndermedi: "Eğitim uzmanlarından öğrendiklerimizi, ne yapılması gerekiyorsa onu Durducan'da uyguladık. Ama özel eğitim uzmanlarıyla her zaman ilişki halinde olduk. Onlar günde bir iki saat ilgileniyor, ben 7-8 saat. Kardeşlerini de gelişiminde çok olumlu etkileri oldu."

'BÜTÜN İŞ AİLEDE'
"Sabır, sevgi ve inatla eğitim" diyen Sevim Nevruz ailelerin sadece özel eğitim kurumlarına bel bağlamasına karşı çıkıyor: "Bütün iş ailede bitiyor. Rehberlik merkezlerinin eğitimi çocuğun kişisel gelişimi için yeterli değil. Aileler benim çocuğum özel eğitim merkezine gidiyor, iyi olacak diye hayale kapılmasınlar."

HAKAN TENİS OYNUYOR VE O DA BİR ŞAMPİYON
Saadet İş Okulu ikinci sınıf öğrencisi Hakan Gürsakal, geçtiğimiz yıl Çin'in Şanghay kentinde düzenlenen 12. Özel Olimpiyatlar Dünya Yaz Oyunları'nda masa tenisi branşında çiftlerde gümüş, tek erkeklerde ise bronz madalya kazandı. 2001 yılından beri masa tenisi oynayan Hakan, milli takımın Türk ve Çinli antrenörleriyle Bayrampaşa Belediyesi'ne ait spor tesislerinde her gün okul çıkışı antrenman yapıyor. Zihinsel engelli 229 çocuğa eğitim veren okulun 85 öğrencisi lisanslı sporcu.