E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Ekonomi Gündem Siyaset Dünya Spor Yaşam
 
24 Saat
24 Saat
Sinem Ersoy'un üç kızı var. Üçü de spastik. Üçüzleri anne karnında sıkıştığı için dünyaya spastik olarak gelmişler. Büşra üçüzlerin tam ortasındaymış en fazla hasarı o almış biri sağdan diğeri soldan anne karnında bastırıldığı için beyin hasarından kendilerine düşen payı almışlar. Esra ve Tuğba fizik tedavi, özel rehabilitasyon programları, spastizite ameliyatı derken neredeyse tamamen iyileşmek üzereler.

HEP BAHANE DUYDU
Bugün Arı Koleji 4. sınıf öğrencisi olarak okuyorlar. Ama Sinem Ersoy kızlarını okula yazdırana kadar tam sekiz okuldan ret yanıtı almış, "Bizim okulun rampası yok, tuvaletleri uygun değil, yeterli öğretmenimiz yok" gibi pek çok bahane ile karşılaşmış. Büşra ise Gökkuşağı İlköğretim Okulu'na gidiyor, kardeşleri 4'üncü sınıfa giderken o henüz 2'nci sınıfa gidebiliyor. Sinem Ersoy, "Bu okul Büşra'nın şansı oldu. Ama onun gibi 250 çocuk bu okula girebilmek için sıra bekliyor" diyor.

FATMA DÖRT YILDIR OKUL KUYRUĞUNDA
Zihinsel özürlü Fatma Eren dört yıldır İstanbul Kağıthane'de otistik çocuklara eğitim veren Arıcılar İlköğretim Okulu'na kayıt için sıra bekliyor. Ancak kontenjanlarda boş yer yok. Ailesinin herhangi bir sosyal güvencesi olmadığı için 7 yaşına kadar hiçbir eğitim alamamış olan talihsiz Fatma, 2006'da bakıma muhtaç özürlülerin tespiti ve bakımını düzenleyen yönetmeliğin değişimiyle, haftada 10 saat ücretsiz eğitim imkânına kavuştu. On sekiz yaşındaki ağabeyi de duyma engelli olan Fatma'nın ailesi bundan tam 15 ay önce devletten evde bakım yardımı alabilmek için de başvurmuş. Ancak tüm dosyaları tam olmasına rağmen henüz yanıt alamamışlar.