SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
  » Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
16. Efes Pilsen Blues Festivali
Festivalde kimler var?
Program

Festivalde kimler var?

Festivalin sürprizi Erkin Koray
Efes Pilsen Blues Festival bu kez, Türkiye'de Hard Rock dönemini başlatan gerçek bir efsaneyi festivalin büyülü atmosferi içerisinde müzik severlerle buluşturuyor. Festival için özel bir program hazırlayan Koray, 42 yıldır her kesimden insanı etkilemeyi başarıyor. Yaklaşık 15 yıldır konserlerine solo olarak devam eden sanatçı, bu özel projesi için müzisyen dostları ile bir araya gelecek. Türk rock'ının babası olarak anılan Erkin Koray; İstanbul, Ankara ve İzmir'de unutulmayan blues klasiklerini yüksek sahne enerjisi ve kendine özgü yorumuyla seslendirecek.

Syl Johnson
Yaşayan en önemli R&B vokallerden biri olan, çok yönlü blues müzisyeni ve gitarist Syl Johnson'ın başarı hikayesi 60'larda başladı. Mississippi'de doğan blues gitaristi Johnson Chicago'ya taşınıp 1960 yılında ilk plak sözleşmesini yaptığında sadece 8 yaşındaydı. Syl Johnson, 1967 yılında Amerika listelerinde yükselişe geçen Come On Sock It To Me ve gerçek bir soul klasiği olarak kabul edilen Take Me To The River single'larıyla Al Green, O.V.Wright, Otis Clay ve Willie Mitchell gibi R&B müzik tarihinin köşe taşlarından biri haline geldi. Johnson, blues altyapısını soul müzikle usta bir şekilde birleştirmeyi başardı. 1993 yılında yayınladığı Back In Game ile müzik dünyasına iddialı bir dönüş gerçekleştiren Johnson'a albümde, blues ve soul'un 90'lardaki yeni prensi Jonny Lang ve kendi kızı Syleena eşlik etti. Syl Johnson albümüyle 60'lar ve 70'lerde şekillendirdiği blues, soul ve R&B müziğini geniş kitlelerle paylaşmış oldu. Wu Tang Clan, Robert Cray, Public Enemy, Big Dady Kane, Ice Cube ve Ice-T gibi yeni kuşak müzisyenlerle çalışmalarına tüm hızıyla devam eden ve artık gerçek bir efsane olarak kabul edilen Syl Johnson, Efes Pilsen Blues Festival kapsamında blues severler ile buluşacak.

Luther "Guitar Junior" Johnson

Kendine özgü benzersiz blues, soul ve funk tekniği ile Amerika'nın en önemli Blues müzisyenlerinden biri olarak kabul edilen Luther Johnson bu yıl Efes Pilsen Blues Festival'in konuğu oluyor. Mississippi doğumlu "Guitar Junior", kendi dönemindeki bir çok blues sanatçısı gibi Chicago'ya taşındı. Çıraklık sürecini gerçek birer efsane olan Muddy Waters ve Magic Sam'in yanında tamamladı. Johnson tekniğini oluştururken Ray Charles, B.B. King, Sam Cooke ve Freddy King gibi müzisyenlerden ilham aldı. Güçlü ritim duygusu ve derin vokalleri ile dikkat çeken Luther Johnson, 70'lerin sonunda Fransız plak şirketi Black&Blue'dan peş peşe iki solo albüm yayınlayarak dikkatleri üzerine çekti. Johnson'ın çarpıcı gitar soloları başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere tüm Avrupa, Japonya ve Avustralya'da övgüyle karşılandı. Kariyeri boyunca sayısız ödülün sahibi olan Luther Johnson, 1982'de Montreux Festivali'nde gerçekleşen Blues Night'da yorumladığı Walking The Dog en büyük başarılarından biri oldu. Atlantic Records'ın 1984'te yayınladığı, Grammy ödüllü Blues Explosion albümünde yer alan ve 1999 yılında yayınladığı albüm Got The Find Away ile en iyi geleneksel blues albümü kategorisinde Grammy adayı olan Luther "Guitar Junior" Johnson, 2001 yılında Talking About Soul albümünü yayınladı. Albüm blues'un yaşayan efsanesi Johnson'ın en olgun ve güçlü çalışması olarak kabul ediliyor. Luther Johnson, blues ruhunu ateşlediği aralıksız devam eden dünya turnesi kapsamında Efes Pilsen Blues Festival'de müzik severleri büyüleyecek.

Katherine Davis
Solist, şarkı yazarı, oyuncu ve öğretmen; hepsinin ötesinde, hayatını müziğe adamış bir isim olan Katherine Davis, Louis Armstrong ve Count Basie ile çalışmalar yapan müzisyen büyükbabası Earl Campbell'ında dahil olduğu opera sanatçılarından oluşan bir ailenin içinde büyüdü. Müzikle iç içe büyüyen Davis, özellikle Ella Fitzgerald, Nancy Wilson, Dinah Washington, Mahalia Jackson, Etta James ve Aretha Franklin gibi kadın vokallerden etkilendi. Kilise korolarında vokal tekniğini geliştiren Katherine Davis, Sherwood konservatuarında opera eğitimi aldıktan sonra, In The Heart Of The Blues adlı müzikal'de Ma Rainey ve Bessie Smith'i canlandırarak kısa zamanda üne kavuştu ve Amerika başta olmak üzere, Kanada, Japonya, Avrupa ve hatta Venezüella'ya kadar bir çok ülkede turneler yapan popüler bir isim haline geldi. Kendi plak şirketi Katy "D" Records'dan yayınlanan ilk solo albümü Dream Shoes ile hem eleştirmenlerden hem de dinleyicilerden tam not alan Davis oyunculuk kadar şarkıcılıkta da ne kadar başarılı olduğunu kanıtladı. Amerikan Blues müziğinin en güçlü isimlerinden biri olarak kabul edilen Davis, kendine özgü güçlü vokal tekniği ve büyüleyici sahne performansı ile Efes Pilsen Blues Festivali için sahnede olacak.


DERLENEN HABERLER
Erkin baba blues'a kafa tutacak
Erkin baba blues'a kafa tutacak
Bu yıl 16'ncısı düzenlenecek olan Efes Pilsen Blues Festival, Türkiye genelinde 18 ilde ve Kıbrıs'ta toplam 21 konserle tamamlanacak. Bugün Rusya'da sona eren festival, yarın Samsun'da...devamı
Bu festival kaçmaz!
Bu festival kaçmaz!
Bu yıl 16.'sı düzenlenecek olan Türkiye'nin tek Blues festivali 'Efes Pilsen Blues Festival', 9 Kasım'da Samsun'da başlıyor. Festival, Türkiye'de 18 ili dolaşarak 21 konserle, 16 Aralık...devamı


12 ana tarikat vardır...
İslam dünyasında tarikatlar, ilk olarak 12. yüzyıldan sonra görülmeye başlamışlardır. Tarikat, Arapça'da...
Attila İlhan yaşamını yitirdi
Türk edebiyatı en büyük ustalarından birini kaybetti. Şair-yazar Attila İlhan 80 yaşında kalbine yenik...
Kuş gribi bir can daha aldı
Endonezya'da bir kişi daha kuş gribi hastalığından ölürken, bu ülkede kuş gribinden ölenlerin sayısı 5'e...
Müzakere Çerçeve Belgesi
Avrupa Birliği ile Türkiye arasında yürütülecek müzakerelerde yol haritasını oluşturan Müzakere Çerçeve...
Türkiye-AB arasındaki tam üyelik müzakereleri başladı
Kıran kırana pazarlıktan tarihi uzlaşma doğdu... Türkiye ile AB'nin kaderi birleşti, medeniyetler kucaklaştı.
Almanya'da Başbakanlık Savaşı
Türkiye'nin AB üyeliği karşıtlığıyla nam salan Merkel, Almanya tarihinin ilk kadın başbakanı...
Marmara depreminin 6. yıldönümü
6 yılda bir arpa boyu yol gidebildik
1999 yılında Türkiye'yi vuran depremlerin üzerinden 6 yıl...
“Hataları yok saymak büyük devletlere asla yakışmaz”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Kürt sorunu''nun bu milletin bir parçasının değil, hepsinin sorunu olduğunu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu