Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tecrübesini diğer annelerle paylaşıyor

Okul öncesi eğitim konusunda sivil toplum örgütleri projeler geliştirirken anneler de en iyinin arayışında. 2.5 yaşındaki Batuhan'ın annesi Banu Erciyes bilgi ve deneyimlerini diğer anneler ile kurduğu internet sitesi aracılığıyla paylaşıyor
Sivil toplum örgütleri okul öncesi eğitime destek için projeler üretiyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 12 ilde yaşama geçirdiği "mobil anasınıfları"nın yanı sıra Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, başta doğu illerinde anasınıfları açarken, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), "Yaz anaokulları" projesi gerçekleştiriyor. 10 haftalık "yaz anaokullarına" kabulde anne ve babaların da "destek eğitimine katılmaları" şart koşulduğu için onlara da çocuk gelişimi, psikolojisi, beslenmesi konusunda bilgi aktarılıyor. Sivil toplum örgütleri gibi "anneler" de çocukları için en iyisinin arayışındalar. Tıpkı 2.5 yaşındaki Batuhan'ın annesi Banu Erciyes gibi. Oğlunun doğumundan sonra "en iyi eğitimi nasıl verebilirim" arayışına giren Erciyes, dört ay önce de deneyimlerini ve bulduğu kaynakları diğer anneler ile paylaşmak için "akillibebek.com" adlı siteyi kurdu. Siteyi günde 6 bin kişi ziyaret ediyor.

ÇOCUK DOĞURDU, SİTE KURDU
32 yaşındaki Banu Erciyes, oğlu doğunca "Onu en iyi biçimde nasıl yetiştirebilirim" diye araştırmalara başladığını anlatıyor. Erciyes özellikle zihinsel gelişim konusunda Türkçe kaynakların sınırlı olduğunu keşfettiğini, diğer annelere de yardımcı olabilmek için web sitesini kurmaya karar verdiğini söylüyor: "Çocukların zihinsel gelişimi için 0-3 yaş çok önemli. Özellikle ABD'de "early learning" bölümlerini kurulmuş durumda ve çocukların zekalarının nasıl geliştirileceği anlatılıyor. Öğrendiklerimi ve deneyimlerimi diğer anneler ile de paylaşmak için site kurdum. Amacım aileleri bebeklerinin eğitimini okul çağına bırakmamaları konusunda uyarmak, evde yapabilecekleri birçok şey ile onların hayatlarını değiştirebileceklerini göstermek." Erciyes, ailelere çocukları ile "anlamaz" gerekçesiyle konuşmaktan çekinmemelerini gerektiğini, her yaşta çocukların anladığını söylüyor.