Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ankara'daki çocuk ölümlerine çiçekli protesto

Başkent Ankara'da bir grup, Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Hastalıkları ve Doğumevi'nde yaşanan çocuk ölümlerini protesto ederek eylem yaptı. Mamak Mültür Merkezi önünden yürüyüşe gecen grup, daha sonra hastane önüne gelerek çiçek bıraktı.

Son günlerde artan çocuk ölümleri sebebi ile gündeme gelen Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Hastalıkları ve Doğumevi bugün ilginç bir eyleme sahne oldu. Halkevleri'ne üye yaklaşık 50 kişilik bir grup hastanede yaşanan çocuk ölümlerine tepki göstererek eylem yaptı.

Mamak Kültür Merkezi önünde toplanan eylemci grup, hazırladıkları pankart ve attıkları sloganlarla birlikte hastaneye yürüyüşe geçtiler. Polisin aldığı yoğun güvenlik önlemleri altında hastane önüne gelen eylemciler, hastanede yaşanan çocuk ölümlerinden AK Parti'yi sorumlu tutarak, yaşanan ölümleri protesto için hastane önüne çiçek bıraktılar.

Buradan Kızılay'da bulunan Sağlık Bakanlığı'na kadar yürüyen eylemciler, burada konu ile ilgili bir basın açıklaması yaptılar. Yapılan açıklamada, Ankara'nın sayılı büyük doğumevlerinden birisiolan Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Hastalıkları ve Doğumevi'nde gerçekleşen bebek ölümlerinden hükümeti sorumlu tutarak, bu olayın AKP'nin sağlıkta dönüşüm adı altında uygulamaya sokmak istediği yıkım poliktikalarının bir sonucu olduğun ileri sürüldü. Yapılan basın açıkmasından sonra eylemciler olaysız bir şekilde dağıldı.