Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Ekonomi Gündem Siyaset Dünya Spor Yaşam
 
24 Saat
24 Saat
Babalar çocuklarıyla mutlaka haftada en az üç gün, en azından günde 30 dakika oynamalı. Bunu bir görev olarak görmemeli. Bu, çocuğun gelişimini çok olumlu etkiler. Davranış ve uyum sorunlarını, hırçınlıklarını azaltır. Çocuğunuza yoğun bir hayatınız olduğunu açıkça söyleyin. "Sana çok vakit ayıramıyoruz, bundan dolayı çok üzülüyoruz" deyin. Haftanın belli günlerini seçip, saat belirleyin. Randevulaşın. Bir süre sonra çocuk o sistemi kapar. Sürekli ilgi çekme ve oynama isteği de azalır. Aile içi oyunlar da çok önemli. Biz buna 'özel zaman uygulaması' diyoruz. Ailece birlikte oyun oynanmalı. Ama burada oyunu çocuk belirlemeli. Kızmabirader, monopolü oynamayı seçebilir. Kendi belirlediği oyunlarla anne babasını yönlendirmeli.

TELEVİZYONU EĞİTİM ARACI OLARAK KULLANABİLİRSİNİZ

* Farklı türlerdeki programları tartışın. Muhakemeyi geliştirin, çünkü çocuk muhakeme yapabilmeli.

* Kitapların, öykülerin; çizgi film bile olsa uyarlamalarını izleyin. Benzerliklerini ve farklılıklarını tartışın. Bu da muhakeme ve matematiği geliştirir.

* Sevdiğiniz programları birlikte izleyin. Bunları niçin sevdiğinizi konuşun. İçerdiği ahlaki kuralları ve değerleri tartışın. Ortak değerleriniz gelişir.

* Çocuğunuzdan; aile bireylerinin haftada kaç saat televizyon izlediğini hesaplamasını ve sonuçlarını sizinle tartışmasını isteyin. Gün gün çizelge hazırlasın; kaç saat televizyon izlediğini toplasın, istatistiği çıkartsın. Bu yolla matematiksel düşünmeyi öğrenir.