Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ümit-Cem Boyner, Sinan, Murat, Ayşe, Elif ve Emine ile tatilde. Ümit Boyner, "Bir parça patron anne olmak isterdim aslında" diyor ve ekliyor: Sevgi gösterme konusunda değil, kurallar konusunda.

Çocuklara da sordum, ben cankurtaranım

"Ben yarı patron yarı cankurtaran bir annenin çocuğuyum. Babamı 13 yaşında kaybedene kadar annem daha cankurtarandı, sonra daha çok patron oldu. Kendi çocuklarıma sordum, 19 yaşındaki oğlum beni yuvaya giderken çok kocaman elli ve ayaklı çizmişti; "Ağırlıklı olarak 'cankurtaran'sın" dedi. 11 yaşındaki küçük oğlum da 'cankurtaransın' diye cevap verdi. Mutlu oldum, 'patron' veya 'star' demelerinden hoşlanmazdım, ama ben kendimde star anne özelliklerini de görüyorum. Niyetim çocuklarıma özgüven aşılamak için, bireyselliğin önemini anlatmak ve kendi ayakları üzerinde durabilmenin önemini anlatmak.


Metro Türkiye Temsilcisi Nurdan Tekeoğlu ve kızı DamlaNurdan Tümbek (Metro Türkiye Temsilcisi)
Tüm kategorileri okuduktan sonra şunu söyleyebilirim: Ben biraz cankurtaran biraz patron anneyim. Çocuğunu zararlı alışkanlıklardan korumak ve kurallar ile onun doğru bir vatandaş olmasını sağlamaya çalışmak için ister istemez patron anne olmak zorundasın. Fakat cezalandırma bende çok düşük, çok çabuk affediyorum, eşim de ortak kararlarda söz sahibi. Kızım Damla'yı sanata, müziğe yönlendiriyorum, tiyatro ve sinemalara götürüyorum. Çok kitap alıyorum ve onunla zaman paylaşımını çok seviyorum. Ödüllendiriyorum. İyi bir not aldığında, güzel bir davranış sergilediğinde, ama mesela televizyonda izleyeceği programlara da karışıyorum, onun ruh sağlığı için. İnternete girmek ödev ve i-pod şarjı ve müzik yükleme dışında kesinlikle yasak. Bu da patron annenin kuralcılığı. Fakat hayatım tamamen kızıma endeksli.