Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Fotoğrafta olmak yerine çeken olmayı seçiyorlar

Cankurtaran'lar çocuklarının mutlu olacağı bir ortamı sağlayıp arka plana çekilmeyi tercih ediyor. Çocuğa YTL hesabı açtırma oranı bu grupta yüksek
* Cankurtaran anneler için sosyallik çok önemli.

* Çocuklarının farklı farklı arkadaşlıklar kurmasını destekliyorlar. Okul hayatı dışında aktif bir sosyal hayatın olmasını istiyorlar.

* Çocuklarının içinde bulunmaktan mutlu olacakları bir ortamı sağlamak istiyorlar. Bunu sağladıktan sonra kendilerini arka plana çekiyorlar. Yani fotoğrafta olmak yerine çeken olmayı seçiyorlar.

* İlişkiler çocuk merkezli olmasına rağmen, annenin de çocuklarından beklentileri var. Kuralları var ama dayatarak değil, açıklayarak anlatıyorlar.

* Çocuğun yemeklerine arkadaşlarıyla dışarı çıkmasına, kıyafetlere, oyuncak ve kırtasiye malzemesine kendileri karar veriyor. Maddi konulara ise baba karar veriyor.

* Kendi kendilerine kalabilecekleri, güç ve enerji toplayabilecekleri alanlarda olmaktan keyif alıyorlar.

* Hem kendileri, hem de çocukları için araştırma yapıyorlar. Çocukların gelişimine katkısı olacak kursları takip etmeye çalışıyorlar.

* Cankurtaran anne için doğru olan, çocuğun aldığı kararları destekleyip çocuğun ihtiyaç hissettiği zamanlarda ona destek olabilmek.

* Çocuğa özel YTL hesabı yatırımı bu segmentte daha yüksek.

* Çocuk ve aile dergileri alma oranı bu grupta daha yüksek.

* İnternete daha çok herhangi bir konuda bilgi edinmek veya alışveriş için bağlanıyorlar.

* Hediye alma ve ödüllendirme gibi davranışlar diğer annelerden daha sık görülüyor.

* Babanın, çocuğun her istediğini alması, bu gruptaki anneleri çok sinirlendiriyor. Yani örneğin Fanatikler böyle bir şeye sinirlenmez ve aksine kendi davranış biçimlerinin onaylandığını hissederken, Cankurtaran'lar, kurdukları bir düzenin bozulduğunu düşünüyor. Cankurtaranlar için çocuk konusunda anne-babanın uyumu çok önemli.