Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Kadın doğanın mucizesidir. Kadınlar varlığıyla toplumların sosyal yaşamlarını perçinleyen kahramanlardır. Her sabah açtığımız yaşam penceresinde, önce onları selamlayalım bir ömür boyunca...
KOÇ: İhtiyatsız, coşkulu ve dik kafalı olan siz Koç kadınları için yaşam göründüğü kadar kolay değildir. Tutkulu ve idealist yapınızı her zaman vurgulayacak bir yaşam biçimini benimserken, himayeci ve korumacı içgüdünüzü ön plana çıkaran bir eş arar, size kafa tutacak bir sevgilinin özlemini duyarsınız. İlişkilerinizde son derece kıskanç bir yapı sergilersiniz. Tutkularınız derin, hisleriniz içtendir. Erkeğinizin iyi ve kötü gününde daima yanında oluşunuz, sizi ideal bir iş yapar. Yaşamınızda çocuklarınızın önemi çok büyüktür. Onlarla iyi geçinir ve onlara büyülü bir dünya yaratırsınız. Diğer annelere göre tek farkınız, her ağladıklarında koşup kucağınıza almayacak kadar onları onurlu bir kişilik kazandırma savaşı vermenizdir. Yatak odanızı çok sevdiğiniz için, egzotik duvar süslerinden, kırmızı yatak örtülerinden ve gerçek çiçeklerden hoşlanırsınız. Bugün sevdiklerinizden ilginç bir hediye alabilirsiniz..

BOĞA: Çok güçlü bir fiziksel yapıya sahip olduğunuz için, aşkta da aşırılıklara kaçabilirsiniz. Gerçek sevgiyi ararken, yanlış evliliklere sürüklenebilirsiniz. Sessiz, sakin yapınıza rağmen, derin ve yoğun duygulara sahipsiniz. Ses tonunuzun mükemmel oluşunu siz de biliyor ve sanata karşı eğiliminizi engelleyemiyorsunuz. Güzelliğe ve uyuma olan tutkunuzu herkes anlayamaz. Her şeyden şikayet eden kadınlardan olmadığınız için de, çoğu kez gereğinden fazla sorumluluk alırsınız. Annelik ve eş olmak size çok yakışır. Hiç bu kadar eviyle bütünleşen bir kişi göremezsiniz. Sakin ve dişi yapınızla çocuklarınızı ve sevdiğinizi çok güzel taşır ve hiç de şikayet etmezsiniz. Fakat sizin çocuklarınız daha küçük yaşta disiplinli ve derli toplu olmayı sayenizde öğrenir ve ömür boyu size minnettar kalır. Mutfak malzemelerine karşı zaafınız çok fazladır. Günün uzun bir zamanını mutfakta geçiren size alınabilecek en iyi hediye, ilginç kullanışlı mutfak aletleridir.

İKİZLER: Temelde soğukkanlı yapınızla; ahlaki değerleri çok kafanıza takmaz, mantıklı ilişkileri tercih edersiniz. Çevrenizi analiz ederken, kıyaslama yaptığınız kişiler arasında yaptığınız aşk turları başınıza dert açabilir. Evliliği bir yatırım gibi gördüğünüz için de, yüksek tansiyonlu bir aşk olasılığı oldukça zayıftır. İşte, bu yüzden çok sayıda evlilik denemeleriniz olur ve hepsinden de yarasız beresiz çıkarsınız. Çocuklarınıza verebileceğiniz en büyük miras, kendilerine güven ve özgürlüklerini yaşam boyunca koruma içgüdüsüdür. Siz onların annesi değil ömür boyu ablası olarak kalırsınız. Çocuklarınız sizinle büyürken hiç sıkılmazlar. Çocuk ruhunuz onlardan daha çılgın olup, her şeyi birlikte yaparsınız. Evinizde sade ve yumuşaklık duygusu veren, ışığı yansıtacak parlak renkler hakimdir. Fazla eşyadan hoşlanmadığınız için de, eviniz daima ferah ve moderndir. Bu özel günde size verilecek hediye, günün modasını yansıtan bir kıyafet veya aksesuar olabilir..

YENGEÇ: Duygulu, koruyucu, güçlü bir hayal dünyasına sahip oluşunuzun yanında; son derece anaç yapınızla, evlilik için doğmuşsunuz. Fedakar yapınız yüzünden, verdiğiniz sevginin çok az karşılığını beklersiniz. İhtiraslarınız olmadığı için; isteklerinizi hep erteler, gelecek zamana yüklediğiniz hayallerinizin, sürekli askıda kalmasına göz yumarsınız. İhmal edildiğinizi hissederseniz; gereksiz kaprislerle yaşantınızı zehir eder, eşinizle aranızda gereksiz uçurumlar açarsınız. Sizin değişken yapınıza ayak uyduracak, sabit bir eşe ihtiyacınız vardır. Aile kavramı sizin için çok önemlidir. Özellikle çocuklarınıza çok fazla düşkün oluşunuz; onlar büyüyüp, kendi kanatlarıyla uçmaya başladığında sorun yaratır. Geceleri onların üstlerini örten, çocuklarının ihtiyaçlarını anında hisseden bir anne her zaman kolay olmayabilir. Şehir dışında ve büyük huzurlu evleri tercih edersiniz. Antika meraklısı olup, sallanan koltuklar vazgeçemeyeceğiniz eşyalardır. Bugün anılarına dahil edebileceği bir hediye ile onu sevindirebilirsiniz.

ASLAN: Son derece sadık, cömert ve yüce gönüllü olmanıza rağmen, evlilikte her zaman şanslı sayılmazsınız. Hatta ilişkileriniz tuhaf bir şekilde biter. Yaşamınızda, çoğu kez çocuklarınızla sorunlarınız olur ve bu da evliliğinizin gölgelenmesine neden olabilir. Gençlik yıllarınızda acemi aşkların avcısıyken, yaşınız ilerledikçe olgun aşkların görkemli yaratıcısı olur ve yalnız bir yaşamı asla düşünemezsiniz. Farklı aşkların kahramanı olmaya eğilimlisiniz. Güçlü yapınızı çocuklarınıza da yansıtarak, onların mükemmel olmasına çalışırsınız. Fakat onları asla boğmadan özgür bırakır ve karşıdan izler, kendilerine olan güvenlerinin gelişmesine yardım edersiniz. Yine de, sizden daima şikayet eden çocuklarınız olabilir, unutmayın. Aslan kadınları gece hayatından ve görkemden hoşlanır. Siz de, her konuda bu özelliğinizi yansıtan kıyafetler ve eşyalardan hoşlanıyor ve bu tür hediyeleri seviyorsunuz. Takıların da yaşantınızda önemli bir yer tuttuğunu unutmayın

BAŞAK: Garip bir doğanız vardır. Az veya çok, kendinize yeten tavırlarınızla evliliğe her zaman tepkilisiniz. Seçici ve eleştirici tutumunuzla, aşkı sürekli kendinizden uzaklaştırırsınız. Hele evliliği hiç yaklaştırmazken, ilişkilerinizde bencilliğinizi ortaya koyarsınız. Eğer; bir gün gerçekten evlenmeyi isterseniz, ilişkiniz saygı ve mantık çerçevesindedir. Mükemmelliği arayan bir kişi olarak, seçtiğiniz eş sizi fazlasıyla hak etmiştir. O da bunun farkındadır. Bu evlilikte, asla ayrılığa yer olmayacaktır. Kusursuz bir anne örneği olduğunuz için, çocuklarınızın da her konuda mükemmel olmasını istersiniz. Siz Başak kadınları için ev ve iş yaşamı aynı derecede önemli olduğundan, her ikisini de başarılı bir şekilde götürürsünüz. Çocuklarınız, terbiyeli ve söz dinleyen çocuklar olacak ve saygılı bir şekilde ilişkileriniz yürüteceksiniz. Klasik ve sade zevkleriniz vardır. Abartıya kaçmayan her türlü zarif hediyelerden hoşlanırsınız.

TERAZİ: Siz, aslında kendinize aşıksınız ve yaşamınız boyunca size benzeyen kişileri arar durursunuz. Bunu yaparken de; sözde aşk adına mazeretler yaratarak, hep kendinizi haklı görürsünüz. Yalnızlığa tahammülünüz olmadığından da, size eşlik edecek kişilere hep ayna tutarken, 'işte sevdiğim kişi' dersiniz. Bu arada 'işte aşk benim' demeyi ihmal etmezsiniz. Evlilikten, evliliğe kolay geçişler yapabilirken, boşanmayı da alışkanlık haline getirebilirsiniz. Sonuç! siz evlilik için doğmuşsunuz. Sizinle yaşam gerçekten zevklidir. Yanınızda hayattan zevk almamak imkansız gibi bir şeydir.Yaşamı uyumlu getirmek için uğraşan yapınızla her zaman gözde olmaya devam edeceksiniz. Evlenir evlenmez çocuk doğuracak ve onlarla ömür boyu arkadaş kalmayı başaracaksınız. Yuvarlak ve zarif mobilyalardan hoşlandığınız için, dişiliğinizi simgeleyen her türlü güzelliklere hayır demezsiniz. Yaşamı güzelleştiren her şey size hediye edilebilir.

AKREP: Siz aşırılıkların ve aşırı uçların insanısınız. Bu özelliğinizi iyi bildiğiniz için, kendinizle ilgili yorum yapma ihtiyacı bile duymazsınız. Anlaşılmak gibi bir probleminiz olmadığı için 'küstah' diye nitelendirilmek, sizi muzipçe güldürür. Bir Akrep olarak; asla güçsüz biriyle evlenmez, ancak üstün kişilikte birine teslim olursunuz. Güçlü karakteriniz ve garip adalet duygunuzla, sizi anlayabilen bir eş olabilmek de herkesin harcı değildir. Evlenmiş olmak için, evlenmeyen tek insan belki de sizsiniz. Çocuk sahibi olmak sizin için yaşam planı içinde, olması gereken noktadadır. Karar verir ve yaşamınıza dahil eder, onu mantıklı bir şekilde büyütürsünüz. Sahiplenme duygunuz yoğun olduğu için de bazen onu yetiştirirken aşırılığa kaçabilirsiniz. Zevkli ve seçici zevkleriniz vardır. Güzellikler hep karanlıklarda gizli olduğu için, imkansız olan şeylerden hoşlanırsınız. Sınırlarınız çok geniş olup, sevdiğiniz şeyleri özel olarak keşfetmek gerekir.

YAY: Siz sıcakkanlı, çekici ve rahat yapınızla, herkesin eşlik edeceği ender kişilerden birisiniz. Özgürlüğünüze derinden aşıksınız. Sizi evlilik masasına götürmek, her babayiğidin harcı değildir. Yaşamı sayısız flörtlerle geçen bir yay için, bu aşklar pek anlam ifade etmez. Eğer gerçekten aşık olursanız ki; bu çok enderdir, hiç itiraz etmeden evliliğin yolunu tutarsınız. Fakat, evleneceğiniz kişi her bakımdan özel olmalıdır ki, 'evlilik kurumuna' değsin. Yoksa, ömür boyu bekar kalmayı yeğlersiniz. İyi bir anne olmayı öğrenmeniz zaman alabilir. Çocuklarınızla arkadaş gibi olur, onların dertlerini anlayışla dinlerken, sorunlarına çözüm getirmeyi amaçlarsınız. Eğitimin ne denli önemli olduğunu bilir ve elinizden gelen her imkanı onlar için kullanırsınız. Anlaşılması zor fakat geçinilmesi kolay kadınlar olan siz yayların, geniş bir zevk armonileri vardır. Özgürlüğünüzü ifade eden her türlü objeden hoşlanırsınız.

OĞLAK: Aşkı içinize gömen soğukkanlı yapınızla kendi kendinizi cezalandırırsınız. Mesafeli davranışlarınızla aşkı kendinizden uzaklaştırırken, bir yandan sürekli onun eksikliğini duyar ve gururlu yapınızla özlemlerinizi belli etmezsiniz. Nedir, sizi bu denli 'snop' yapan. Reddedilme korkusunu bir yenebilseniz, hele kaybetme duygusunu da beyninizde yok etseniz, evliliğe uzak olmadığınızı siz de anlayacaksınız. Belki, kendi kendinize yettiğinizi sanıyorsunuz ama, yanıldığınızı çok geç anlayacaksınız. Evlilik mükemmel bir kurum olup sizde, içinde olduğunuzu hissettiğiniz anda da, hemen bir çocuk sahibi olacak ve ona ilk olarak saygıyı ve tutumlu olmayı öğreteceksiniz. Çocuklarınızın her zaman saygıyla bahsettiği ve sizinle övündüğü bir anne olacağınızdan kuşkunuz olmasın. Siz bir zevk abidesisiniz. Kolay beğenmeyen yapınız bu konuda da zorluklar yaşatır. Değerli ve modası geçmeyen her türlü eşya ve giyimden hoşlanırsınız.

KOVA: Siz, Kova'lar! İdealist burçlar grubuna dahilsiniz. Özgürlüğünüz için savaş verirken en güzel aşkları yaşar ve evlilik dönemeçlerinden hızla dönerken, geride kalanları umursamazsınız. Dost yanlısı yapınızla çevreniz öylesine kalabalıktır ki; bazen aşkla dostluğu birbirine karıştırır ve en sonunda, sizi okul yıllarından tanıyan biri ile sürpriz bir evlilik yaparsınız. Sonuç, genellikle yanlış bir karar ve boşanma ile sonuçlanan birliktelik.Yinede bu kadar ümitsiz değil tabii..Siz aslında hem değişen ve yine de aynı kalabilen ender kişilerdensiniz. Sizinle yaşamak son derece eğlenceli ve hareketlidir. Anne olmayı pek beceremezsiniz. Çocuğunuza daha küçük yaşlarda büyük gibi davrandığınız için, onların yeteneklerini çabuk keşfeder ve bir abla gibi onlarla ilgilenirsiniz. Çocukları kova annelerini çok sever ve onların her anlattığı şeyi ilgiyle dinlerler. Elektronik ve teknoloji düşkünü olan Kovalara bu tür hediyeler edebilirsiniz.

BALIK: Alıngan bir öfkelilik hali, bitmek tükenmek bilmeyen gözyaşlarınızla, bazen en anlayışlı kişileri bile çileden çıkarabilirsiniz. Duygusal arayışlarınız hiç bitmez. Siz aşk için dünyaya geldiniz. Kronik bir romantizm hastası olmak, evlilikte problemlere neden olsa da, bir gün anlaşılmayı hep bekleyeceksiniz.. Aşırı bağlılık ve ölçüsüzlük yaşamınızda her zaman sizi üzecektir. Zengin iç dünyanızı karşınızdaki kişiye aktarmayı beklerken, kendinizi yanlış evliklerin içinde bulabilirsiniz. Yaşamın gizli büyüsünü çözmüş olsanız bile bunu anlatabilmeniz zaman alabilir. Balık annesi olarak çocuklarınız üzerinde disiplin kurmanız son derece zor olacaktır. Çünkü siz sakin yapınızla onarın her dediğini yapacak gereğinden fazla şımarmalarına neden olacaksınız. Aslında yumuşak bir disiplin kurmayı zamanla sizde öğreneceksiniz. Rahat ve geniş evleri seven siz Balık kadınları her türlü romantizm ve lüks yaşamınızın bir parçasıdır. Küçük ve sade şeylerden hoşlanmaz, pırıltılı hediyeleri tercih edersiniz. Bugün güzelliğinizi ortaya çıkaracak armağanlar alabilirsiniz.

Filiz Özkol
Daha fazlası için tıklayınız
Daha fazlası için tıklayınız