SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
  » Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
23. Uluslararası Ankara Müzik Festivali Programı
Tarihçe

23. Uluslararası Ankara Müzik Festivali Programı

Avrupa Festivaller Birliği üyesi olan ve yıllardır “Ankara Baharı Müzikle Daha Güzel” sloganıyla müzikal bir baharı müjdeleyen Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nin 23.sü için geri sayım başladı. 4 - 29 Nisan 2006 tarihleri arasında, 25 gün boyunca sürecek 23. Uluslararası Ankara Müzik Festivali'nde 19 farklı etkinlik gerçekleşecek.

Etkinlik programı şöyle:

4-5 Nisan, Salı - Çarşamba
Kahire Senfoni Orkestrası / senfonik müzik


Şef: Christoph Müller
Solist: İdil Biret, piyano

Türkiye'ye ilk defa gelecek olan "Nil'in İncisi" diye de anılan Kahire Senfoni Orkestrası, geçtiğimiz yıl Kahire'de İdil Biret'le gerçekleştirilen başarılı konserleri Ankara'da tekrarlayacak. Biret, orkestra ile Kahire için bestelenen Saint-Seans 5. konçertoyu seslendirecek.

6 Nisan, Perşembe
Pelin Halkacı - Ruşen Güneş Keman Viyola İkilisi / oda müziği


Ruşen Güneş, CSO'da sınavla atanan ilk "viyola grup şefi" oldu. Aynı görevi 1979 1987 yıllarında Londra Filarmoni ve 1988 2000 yıllarında da BBC Senfoni Orkestrası'nda yaptı. Sanatçı 2000 yılından beri serbest çalışmakta ve Londra'da yaşamaktadır. 2004 yılında doçent olan Pelin Halkacı Akın ise, Borusan İstanbul Filarmoni ve Borusan Oda Orkestraları'nın 'baş kemancısıdır'.

7-8 Nisan, Cuma - Cumartesi
Kiev Balesi "Don Kişot" / klasik bale


Sanat Yönetmeni: Petro Chupryna


Klasik bale tarihinde, Rus geleneğini sürdüren dünyanın üç önemli bale topluluğu (Kirov Bolşoy Kiev)'ndan biri olan Kiev Balesi, bale tarihinin bir klasiği Don Kişot'u sahneleyecek.
Bu sezon başkentte sahnelenen "Don Kişot"lara son nokta Kiev Balesi'nden.

9 Nisan, Pazar
Gabriel Guillen Gitar Resitali / oda müziği


Venezuelalı gitar ustası, Gabriel Guillen Tokya'dan Dallas'a, Dallas'tan Arjantin'e, Arjantin'den Avusturya'ya dünyanın dört bir yanında konserde görebileceğiniz, sahneyi seven bir müzisyen.
"Amigo de Venezuela" - Venezuela Dostu ünvanı olan gitarist başkentte gitarını konuşturacak.

10 Nisan, Pazartesi
Luigi Cinque Quartet "Lazio'nun Şarkıcısı" / folk-pop


Konuk Sanatçı: Elena Ledda, vokal


Canzonire del Lazio, "Lazio'nun Şarkıcısı" diye de anılan, Luigi Cinque ve grubu Ankara'da Yeni Türkü ile Laço Tayfa çizgisinde bir konserle Akdeniz motiflerini seslendirecek.

11 Nisan, Salı
O. More Dans Topluluğu / modern bale


Koreograf: Bernardo Montet


Uzak yerlerden gelen 6 erkek dansçı: Kenya, Gabon, Fas, Yunanistan, Fildişi Sahili ve 3 Fransız Guena'lı müzisyen. Her biri tek başına usta yorumcu. Kimlikler üzerine bir çalışma. Dans, vücutlar, kültürler, sosyal ilişkiler ayrımcılığı karşısında ortak bir dil: Savaşma içgüdüsü.
Tümüyle farklı, sarsıcı bir çalışma.

12 Nisan, Çarşamba
Tuck & Patti / caz


Tuck Andress, sahnede birden fazla gitar varmış hissi uyandırarak çalabilen kendine özgü tekniği ile dünyanın en iyi caz gitaristlerinden biri.
Patti Cathcart; olağanüstü caz tekniği ile büyük beğeni kazanmış Amerikalı caz sanatçısı.
20 yıl önce birlikte başladıkları müzik yolculuğu, onları hem sahnede hem de hayatta birer eş olarak buluşturdu. Bu birliktelik aynı zamanda müzikalitelerine zenginliği de getirdi.
Eleştirmenler tarafından Ella Fitzgerald ile Joe Pass'ın sanki sahnede buluşması diye nitelendirilen ikili, gitar ile vokalin keyif veren beraberliğidir.

13 Nisan, Perşembe
Jerusalem Quartet / oda müziği


Dünyanın tanınmış dörtlüleri arasında en gençlerinden biri. 10 yıldan bu yana sürdürdükleri birlikteliklerinde sayısız ödülleri bulunmakta; bunlar arasında BBC Yeni Nesil Özel Ödülü (1999, 2001), 20.Yüzyıl Müziği Yarışması (1997), Kudüs Akademisi Oda Müziği Ödülü (1996) öne çıkanlar.
Klasik müzik dünyasının bu iddialı grubu Jerusalem Quartet Türkiye'de ilk defa Ankara'da

14-15 Nisan, Cuma - Cumartesi
Afrikalı / etnik müzik, dans


"Crossroads" "Kıtalararası" projesi ile kıtalararası müzikal kültürün değişimini hedefleyen Uluslararası Gençlik Müzik Örgütü-Jeunesses Musicales'in Afrika'da beş yıldır yürüttüğü workshop ve yarışmalar sonucunda en başarılı olan ve dünya müzik piyasasına tanıtılmasına karar verilen topluluğun adı "Afrikalı" oldu.
Topluluk, Afrika kıtası dışına ilk kez başkentteki konserleri ile çıkıyor. Haziran ayında Avrupa turnesi yapacak olan Tanzanyalı topluluğu ilk kez Ankaralılar dinleyecek
Afrika kıtasının müzik ve ritmi "en iyisi"nden başkent'te sahnelenecek.

16 Nisan, Pazar
Erkan Oğur ve Telvin Grubu / folkcaz


Konuk sanatçı: Eric Vloeimans, trompet


Ünlü perdesiz gitar üstadı Erkan Oğur ve Telvin grubu olarak İlkin Deniz (bas), Turgut Alpbekoğlu (davul) ve Baki Duyarlar (klavye) ile festivale Miles Davis ekolünden gelen Hollandalı trampetçi Eric Vloeimans ile özel bir projeyle katılıyor.
Topluluk daha önce Hollanda'da başarılı konserler gerçekleştirdi. Sufi müziğinden caza uzanan süreçte grup, notaları şeffaflaştırıyor!

17 Nisan, Pazartesi
Klasik Avangard Oda Orkestrası / oda müziği


Şef: Vladimir Baydov

Belarus'un tanınmış oda orkestralarından biri olan topluluk, geçtiğimiz yıl Minsk'te Nejat Başeğmezler'in eserlerini seslendirmişti. Festivalde programa Ayşe Önder'in eseri de alındı. Modern müzik açısından yüksek düzeyde bir performans hedefleniyor.

18 Nisan, Salı
Exaudi / koro


Şef: Maria Felicia Perez

Dinle! anlamına gelen Exaudi korosu Maria Felicia Perez tarafından 1987'de kuruldu. Yalnızca Küba'da değil Amerika ve Avrupa kıtalarında da prestijli bir yere sahip olan koro, birçok önemli ödüller almış ve önemli profesyonel oda korolarından biri olmuştur.
Ankara'da 20. yüzyıl eserleri ile başlayacak konser Latin Amerika-Küba folklorik şarkılarıyla son bulacak.

19 Nisan, Çarşamba
Burçin Büke Piyano Resitali / oda müziği


1977'de "Harika Çocuk" sınavını kazanıp Mithat Fenmen ve Gülay Uğurata ile piyano, İlhan Baran ile de teori ve kompozisyon çalışmalarını sürdürdü.
Almanya'nın dışında Fransa, İngiltere, İtalya, Yunanistan, Bulgaristan, Avusturya, İsrail, Hollanda, Mısır, İsviçre, Estonya, İspanya ve Amerika'da konserler verdi.
Yeni nesilin başarılı piyanistlerinden Büke, Ankaralılara "festival" lezzetinde bir resital verecek.

20-21 Nisan, Perşembe - Cuma
Joanne Shenandoah ve Kevin Locke

Native American Dance Ensemble / etnik müzik, dans

Kızılderililer Ankara'ya geliyor
Kevin Locke; Amerikan Ulusal Miras Birliği tarafından "Amerikan Yerli Kültürü'nün Ustası" olarak ödüllendirilmiştir.
Joanne Shenandoah; müzik otoritelerince zamanının en iyi yerli (Kızılderili) Amerikan şarkıcısı olarak kabul ediliyor. Defalarca Grammy'e aday gösterilmiş olan Joanne, Iroqouis Konfedarasyonu'na bağlı Oneida Kızılderili'lerin Kurt Kabilesinden geliyor.
Yerel müzik ve dans şöleni! Renkli!

24 Nisan, Pazartesi
Festival Strings Lucerne Oda Orkestrası / oda müziği


Şef: Achim Fiedler

Festival Strings Lucerne 1956 yılında Wolfgang Schneiderhan ve Rudolf Baumgartner tarafından kurulmuştur.
Avrupalı müzik otoritelerince müzikalite açısından en yükseklerde kabul edilen bu topluluk festivalin önemli etkinliklerinden biri

26 Nisan, Çarşamba
Compagnie Gang Peng Dans Topluluğu / modern dans


Modern Dansın ustaları Fransızlardan, bugünün de çok ötesinde gerçek modern dans... Yarınla ilgilenenler için.

27 Nisan, Perşembe
Yıldız İbrahimova 30. Sanat Yılı / caz


Konuk sanatçı: İvo Papazov, klarnet


Bulgar Devlet Müzik Akademisi, mezunu olan İbrahimova, şan ve piyano eğitimi aldığı bu okulları birincilik ile bitirmiştir. Sanatçının dört oktavlık sesi, özgür doğaçlama ustalığı, folklordan caza uzanan repertuvarı, özel teknikleri değerlendirme yeteneği dikkat çekmektedir.
Bu yıl 30. Sanat Yılını festivalde kutlayacak olan sanatçı büyük usta İvo Papazov'un yanında kemanda Veutsi Takev, kanunda Tahir Aydoğdu, piyanoda Jivko Petrov, basda Veselin Veselinov, davul ve perküsyonda Hristo Yotsov ile özel bir program hazırladı.
Konserde ilk yarıda rönesanstan caza, ikinci yarıda ise balkan-çigan roman ezgilerini içeriyor.

28 Nisan, Cuma
Bilkent Akademik Senfoni Orkestrası / senfonik müzik


Şef: Emil Tabakov
Piyano: Jean Philippe Collard

BASSO bu yıl festivale "Mozart 250 Yaşında" "Shostokovitch 100 Yaşında", "Erkin 100 Yaşında" temalı, bir anlamda kutlama konseri ile katılıyor. İlk konserin solisti Collard. Ünlü piyanist, çok küçük yaşta Paris Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü'ne kabul edildi. 16 yaşında Paris Konservatuvarı Birincilik Ödülü'ne layık görülmesi ile başlayan dönemin ardından, aralarında Uluslararası Marguerite Long-Jacques Thibaud ve Uluslararası Cziffra Müzik Yarışması'nın da bulunduğu pekçok önemli yarışmada birincilikle ödüllendirildi.

29 Nisan, Cumartesi
Bilkent Akademik Senfoni Orkestrası / senfonik müzik


Şef: Emil Tabakov
Çello: Misha Maisky

İkinci konserin solisti Başkentlilerin yakından tanıdığı ve unutulmadığı çellist Mischa Maisky; 17 yaşında kazandığı SSCB Viyolonsel Yarışması birinciliğinin ardından Moskova Konservatuvarı'nda Mstislav Rostropovich ile eğitimini tamamladı. 1965'te Leningrad Filarmoni Orkestrası ile gerçekleştirdiği çıkışın ardından "Geleceğin Rostropovich'i" olarak tanındı.




Şemdinli iddianemesi
Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya'nın, Orgeneral Büyükanıt'ı 'yargıyı etkilemeye çalışmak', 'örgüt...
Akıllı hasta olmayı bu kitapla öğrenin
Prof. Dr. Mehmet Öz, satış rekorları kıracak yeni kitabını çıkardı. Bu kez öğütler, bilinçli hasta olmak...
78. Oscar Ödülleri sahiplerini buldu
Akademi ödülleri olarak da bilinen Oscar Ödülleri'nin 78'incisi Los Angeles'ta düzenlenen muhteşem bir...
Dünyanın otomobil şovu
Bu yıl 76'ıncısı düzenlenen Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı, meraklılarıyla buluşuyor. 2-12 Mart...
Torino 20. Kış Olimpiyatları
2006 Kış Olimpiyatları, İtalya'nın Torino kentinde 10 Şubat'ta başladı. Yoko Ono ve Peter Gabriel'den Imagine...
Büyük derbi
İl Spor Güvenlik Kurulu'nun toplantısında alınan karar gereği, Beşiktaş taraftarına yer ayrılmayacak ve...
Sabah'a ödül yağdı
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nce (TGC) düzenlenen ''Geleneksel Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri''ni...
Nükleer dosyası
AB ülkeleri yenilenebilir enerjiye özellikle rüzgâra yüklenirken, Türkiye'de rüzgâr projeleri çantalarda...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu