Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Ekonomi Gündem Siyaset Dünya Spor Yaşam
 
24 Saat
24 Saat
Anayasa Mahkemesi'nin yeni binasının açılış ve 47'nci kuruluş yıldönümü törenleri için bazı basın kuruluşlarının çağrılmadığı ortaya çıktı. Yarın yapılacak tören için basın kuruluşlarına bir faks çeken mahkeme, isim bildirilmesini istedi. Mahkeme'den, Ergenekon soruşturmasında aranan Başkent TV ve Avrasya TV'ye davetiye gönderilmemiş olması "Ergenekon akreditasyonu" endişesi iddiasını gündeme getirdi. Avrasya TV yetkilileri bu durum üzerine Mahkeme'yi aradıklarında "faks numaralarında bir karışıklık olmuş, size davet gönderiyoruz" yanıtını aldılar. Ancak, Başkent TV yetkikileri, Mahkeme'den kendilerine "yer darlığı"nın gerekçe gösterildiğini belirttiler. Törene, Sözcü, Evrensel ve Birgün gazetelerinin de çağrılmamış olması, kriterin Ergenekon soruşturması olmadığını ortaya çıkardı. Öte yandan Anayasa Mahkemesi Başkan ve üyeleri mahkemenin 47. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Anıtkabir'i ziyaret etti. Heyette Azerbaycan Anayasa Mahkemesi üyesi Fikret Babayev ve eşi Latife Babayev'de yer aldı.

BUGÜNE KADAR KİM NE DEMİŞTİ?
* Hak-İş Başkanı Salim Uslu: "Türkiye'nin mevcut anayasası, yaşanan sorunların kaynağını oluşturuyor. Anayasanın sivilleşmesine ihtiyaç var."

* DTP Başkanı Ahmet Türk: "Siyasi partiler ve seçim kanunlarındaki değişiklik başta olmak üzere askıya alınan demokratikleşme reformlarının hızla başlatılması hükümetin, parlamentonun önünde duran en acil gündemlerdir."

* Prof. Dr. Mustafa Erdoğan: "Anayasayı yeniden yapmak birçok sorunu çözemez ancak anayasadan kaynaklanan sorunları temizleyebilir."

* TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya: "Anayasa değiştirmeyi bir siyasal getiri ve götürü olarak değerlendirirseniz zor. Ama anayasayı nesillerin, bütün zamanların ortak hukuku olarak, özgürlük ve devlet gerilimi arasındaki denge arayışının billurlaşmış şekli olarak okursanız her zaman mümkün olmalı."

* Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker: "Yargı ile ilgili yapılacak değişikliklerin mutlaka yargının görüşü alınarak, bu görüşler doğrultusunda yapılmasını arzu etmekteyiz. Değişikliklerin mutlaka yargı bağımsızlığını güçlendirici yönde olmasının gereğine inanıyoruz.''