Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Ekonomi Gündem Siyaset Dünya Spor Yaşam
 
24 Saat
24 Saat

AIDS olmuşum, doktorlar farenjit teşhisi koydu!

AIDS hastalarının çoğu; boğaz ağrısı, nefes darlığı ya da cilt lekeleri gibi şikayetlerle doktora gittiklerini söylüyor. Bu belirtileri değerlendiren doktorların kendilerine başlangıçta farenjit ya da kanser teşhisi koyduklarını belirten hastalar; AIDS olduklarını ilk duydukları anı hiç unutamayacaklarını dile getiriyor...
AIDS'i yaşayan hastalar, bu hastalığı kendi cümleleri ile anlattı... İşte bazı hastaların, bu hastalığın verdiği belirtilere ve HIV virüsü taşıdıklarını öğrendikleri anda hissettiklerine dair yaptıkları yorumlar:
* Her sabah boğazım şişmiş ve yutkunamaz bir halde uyanıyordum. Defalarca doktora gittim. Doktorum bana farenjit olduğumu söyledi ve antibiyotik verdi. Ama şikayetlerim iki yıl daha devam etti.
* Yüzümde ve vücudumda beliren lekeler, bir süre sonra beni endişelendirmeye başladı. Doktorum, bu koyu renkli lekelerin cilt kanseri olabileceğini söyledi.
* Üç ay boyunca rahat nefes almaya hasret kalmıştım. Röntgenlerde hiçbir şey görünmedi. Dahiliyedeki doktor, şikayetlerimle bulguların birbirini tutmadığı söyledi. En sonunda bende HIV'e bağlı akciğer iltihabı teşhis edildi.

"HERKESTEN KAÇTIM!"
* İş arkadaşlarımın ve patronumun, HIV pozitif olduğumu öğrenip arkamdan konuşmalarına ve beni damgalamalarına dayanamazdım. Bu yüzden, hastalığımı öğrenir öğrenmez işimden istifa ettim. Herkesten kaçmayı düşündüm.
* AIDS'le karşılaştığımda hayatımın ellerimden kaydığını ve gelecek için yaptığım bütün planların yok olduğunu düşündüm. Oysa doktoramı yapmaya henüz yeni başlamıştım. Şimdi umutsuzluğa kapıldığım her an, başımı kaldırıp duvardaki diplomama bakıyorum.

"İLK DUYDUĞUMDA KENDİMİ CANLI BOMBA GİBİ HİSSETTİM"
AIDS hastaları, HIV virüsü taşıdıklarını öğrendiklerinde duydukları endişe ve korkuları açıkladı:
* HIV pozitif virüsü taşıdığımı ilk öğrendiğimde, kendimi adeta canlı bir bomba gibi hissettim. Her tarafa mikrop saçtığımı düşündüm. Çevremdeki herkesten, özellikle de ailemden bir an önce uzaklaşmak ve yalnız kalmak istedim.
* AIDS olduğumu duyduğumda, ömrümün sonuna kadar yalnız yaşamak isteyeceğimi düşündüm. Etrafımda kimseyi görmek istemiyordum. Tek başıma ölmek istiyordum.
* Hastalığımı öğrendiğim gün, öncelikle eşimle cinsel hayatımızın biteceğinden korktum. Doktorlar bana cinsel ilişkiye girerken korunduğumuz sürece herhangi bir sorun yaşamayacağımızı söyleyince, gerçekten çok rahatladım. Bu durumu hemen eşime söyleyip, onun da rahatlamasını sağladım.
* 14 yıl önce bana HIV pozitif teşhisi konulduğunda, çocuğum henüz iki yaşındaydı. En çok onun büyüdüğünü görememekten korktum ama korktuğum olmadı. Çocuğum şu anda 16 yaşında.

DUYGULARINI ŞİİRLE ANLATAN DA VAR
Ölmekten korkmuyorum, hayır, hayır Ben, ölürsem geriye kalacakların hayal kırıklıklarından korkuyorum. Ölüm sebebimi öğrenen dostlarımın yüz ifadelerinden korkuyorum. Ailemin üzülmesinden, yaşayacakları utançtan korkuyorum. Annemin gözyaşlarından korkuyorum. Kendim için hiç mi hiç korkmuyorum

DOKUZ AY SONRA
Hayata daha sıkı bağlanıyorum. Dokuz uzun ay geçti aradan Sağlıklıyım, mutluyum, dimdik ayaktayım. Ailem, sevdiklerim ve sevgilim gene bir aradayız. Hayat bana bir şans daha verdi. Artık ölmekten korkmuyorum. Neden siz de bize bir şans daha vermeyesiniz ki? Ne derler? Allah insana taşıyabileceğinden ağır yük vermezmiş! Demek ki, güçlüyüm! HIV ve AIDS ile yaşayanlar çok güçlüyüz! Ömür boyu düzenli olarak kullanmamız gereken ilaçlar var. Ne olacak? Tansiyon, şekerhastaları da düzenli ilaç kullanıyor. Hem korunduktan sonra kimseye bu virüsü bulaştırmayacağım! Herkes gibi normal hayatıma rahatlıkla devam edebileceğimi de biliyorum!