Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Ekonomi Gündem Siyaset Dünya Spor Yaşam
 
24 Saat
24 Saat
* Hastalığınız bir ilişkiye başlamanızı engelleyebilir mi?
Hayır. Eğer istersem, bebek sahibi bile olabilirim. HIV pozitif virüsü taşıyan çiftler, korunmasız ilişkiye giremiyor. Çünkü çapraz direnç olma ihtimali var. Vücudumdaki virüsle bir hipotit erkeği ile birlikte olursam, onun vücudundaki virüste birbirimize çapraz geçiş olur. Onun için mutlaka kondom kullanmak gerekiyor. Korunmalı cinsel ilişki ile AIDS'in bulaşması engellenebiliyor. Sezaryenle doğum yapınca, hastalık taşımayan çocuk bile yapılabiliyor. Bu yolla, bir sürü HIV pozitif arkadaşımın çok sağlıklı bebekleri oldu.

* AIDS'li birine doğum yaptırmaktan çekinen doktor var mı?
Böyle bir hastane vardı ama bizimle temasa geçtikten sonra orada rutin enfeksiyon kuralları uygulandı ve o hastanede de doğum oldu. Çapa'da da bunu yaptıran bir uzman var.

* Türk erkekleri, HIV virüsü taşıyan bir kadınla birlikte olmaya hazır mı?
Bu şekilde evlenenler bile var. Ben biriyle evlenmeyi düşünürsem, hastalığımı ona açıklarım. Sırf AIDS'liyim diye beni istemezse, ilişkimi bitiririm.

"MANİKÜRCÜME SÖYLEMEM!"

* Manikür-pediküre giderken dikkat ediyor musunuz?
Ben kendi takımlarımı götürürüm ama zaten bu hastalığın manikürle filan bulaşması çok zor! Ancak yine de çok dikkat etmek gerekiyor. Ben önlemimi alıyorum ama durumumu kimseye açıklamıyorum.

* Diş hekiminize de açıklamıyor musunuz hastalığınızı?
Hayır çünkü açıklarsam tereddüt yaşayabilir. Hastalığımı kimseyle paylaşmak zorunda değilim. Sadece bazı tedbirler almalıyım. Benim de enfeksiyon kapmamam gerektiğinden özenli bir diş hekimi seçiyorum.