Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kütahya'nın bir köyünde yaşlı bir teyze Başbakan Erdoğan'ın yolunu kesiyor "Oğlum benim bahçem şurada, bir ferahlasan" diyor. Başbakan bu isteği kırmıyor. Teyzenin bahçesinde biraz dinleniyor. Onun kendi elleriyle hazırlamış olduğu bir sepet meyve itina ile Başbakan'ın arabasına yerleştiriliyor.

"Haydi kızlar okula" kampanyasına destek

Başbakan, 20 Nisan'da Zeytinburnu'ndan geçerken aracını durdurdu ve sahildeki vatandaşların yanına gitti. Erdoğan, kendisine ikram edilen böreği yedi ve çay içti. Erdoğan, aynı gün Kumkapı'da balıkçılarla da sohbet etti. Bir esnafın eliyle yukarıyı işaret ederek, (Köşk'ü kast ediyor) "Çıkmayın, böyle iyi'' demesi üzerine Erdoğan, ''Siz ne diyorsanız o'' karşılığını verdi. Güneydoğu ve Doğu'daki halk için en önemli uygulama "sağlık" ve "Haydi Kızlar Okula" kampanyasıydı. Barbarosoğlu, bu durumu "Güneydoğu'yu 'biz'den koparmayan hamle AK Parti'nin orada almış olduğu oylar. Bu herkesin umudunu artırdı. 'Demek ki et ile tırnağız' dedi insanlar" diye değerlendirdi.

3 çocuğunu kuş gribinden kaybeden aileye ev verdi

Başbakan, Ağrı Doğubayazıt'ta kuş gribinden üç çocuğunu kaybeden Zeki Koçyiğit'e ve kızını kaybeden Mehmet Emin Özcan'a ev temin edilmesini sağladı. Erdoğan, TBMM'de kabul ettiği Koçyiğit'e, "Sizin acınız tüm milletin acısı oldu" diyerek Ankara Eryaman'da ev, Kültür Bakanlığı Döner Sermaye İşletmeleri Müdürlüğü'nde (DÖSİM) iş verdi. Başbakan, Milli Eğitim Bakanı Çelik'ten de ölümden dönen Mehmet Ali'yi okutmasını istedi. Ağrı milletvekillerine Doğubayazıtlı Özcan ailesinin durumunu da soran Erdoğan, "Mehmet Özcan'la da gidin görüşün. Nerede iş istiyorsa, nerede oturmak istiyorsa ilgilenin, aynı yardımı yapın" talimatını verdi.