Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yüzde 46'nın sırrı ortak hikâyelerde

Sosyolog yazar Fatma Karabıyık Barbarosoğlu, AK Parti'nin yüzde 46.6'lık seçim başarısını - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere- kabine üyelerinin vatandaşla bire bir kurduğu iletişimin gücüne bağlıyor. Barbarosoğlu, "Kitleler hiyerarşinin dilini değil, eşitliğin dilini görmek ister hayatında. AK Parti seçim propagandasını 4.5 yılın yıpranmışlığı üzerinden değil 'ortak hikâye' üzerinden kurdu" dedi. AK Parti'nin yaklaşık beş yıllık iktidar süreci, Barbarosoğlu'nun sözünü ettiği bire bir iletişim ve ortak hikâye örnekleriyle dolu.

01.30'da Başbakan'ı arayıp köyüne su istedi, bağlandı

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinin Boztopraklı köyüne bağlı Körelinuşağı mezrasından bir vatandaş, gece saat 01:30'da Başbakan'ı telefonla aradı. Erdoğan, vatandaşın "10 haneli mezramız var. Komşu köylere yol ve su geldiği halde bizim köye gelmedi" dediğini söyledi. Başbakan, en yakın yerleşim yerine 4.5 saat uzaklıktaki mezranın bağlı olduğu ilçe kaymakamıyla görüştüğünü ve kaymakamın kendisine, "Buraya bir ay içinde suyu ulaştıracağım" sözünü verdiğini açıkladı. Kaymakam Oktay Çağatay, mezradaki su sorununun 45 gün içinde çözülüp Başbakan'a bilgi verildiğini söyledi.

Tren kazasında ölen genç kız için kuran okudu

Başbakan, 2004'te meydana gelen hızlı tren faciasında, kızını bulamadığı için kendisinden yardım isteyen ve sonra acı haberi alan Berrin Candan'ı evinde ziyaret ederek başsağlığı diledi. Aileye "Kuran okundu mu?" diye soran Erdoğan, hocaların gittiğini öğrenince kendisi Kuran okudu ve dua etti. İrem'in yakınları, "Kuran okuması bizi çok etkiledi. Manevi olarak rahatlattı" dedi. Erdoğan, ayrıca aynı kazada hayatını kaybeden iki kişinin cenaze namazlarına da katılmıştı. Erdoğan 28 Şubat 2007'de, Şirinevler'de kapağı olmayan rögara düşerek ölen 5 yaşındaki Dilara'nın babası ile annesini arayarak, "İhmal ve kusuru olanlarla ilgili idari olarak ne yapılması gerekiyorsa yapılıyor" dedi.